Kış bastırmadan kombinize baktırın

Kış bastırmadan kombinize baktırın

Kombi bakım demek hem tasarruf, hem de güvenlik demek olduğunu beyan eden Yahşi Gaz İşletme Sahibi İlyas Türkyılmaz, kış bastırmadan kombilerin bakımının şart olduğunu söyledi.

Kombide fark edilemeyen olası arıza ve kaçakların fark edilmesi ve gerekli tedbirlerin zamanında alınabilmesi açısından düzenli bakım yaptırılması gerektiğini vurgulayan Türkyılmaz, “Kombide bir problem olup olmadığı ise ancak yetkili servisler tarafından saptanabilmekte. Unutmayın kombinin en ufak bir arızası dahi can ve mal kaybına neden olabilir. Kombi sağlam, yeni ya da hiç arıza yapmamış olabilir. Düzenli bakımlarla duruma arıza olmadan müdahale edilebilir. Farkında olunmayan kombi arıza ve kaçakları can ve mal kaybına neden olabilir. Bu sebeple düzenli bakım yaptırmak son derece önem taşıyor” dedi.

SİSTEMLİ ÇALIŞTIRILMALI

Kombi bakımı için doğru zaman kombinin çalıştırılmadığı dönem olduğunu belirten Türkyılmaz,  “Özellikle kışa girmeden yaptırılacak kombi bakımları sistemin verimli çalışması için daha uygundur ve bakım kesinlikle kombinin yetkili teknik servisi tarafından yapılmalıdır” diye konuştu.

PETEK TEMİZLİĞİ

Yahşi Gaz sahibi Türkyılmaz, Isınma sorunlarınız varsa, iyi ısınamıyorsanız, radyatörleriniz beklediğiniz ısıyı vermiyorsa, radyatörlerin üstü ısınıp alt kısımları ısınmıyorsa, dereceyi yükselttiğiniz halde ısınamıyorsanız, Ödediğiniz doğalgaz faturasının, ısınma derecenize göre fazla olduğunu ya da ödediğiniz doğalgaz faturasına göre ısınma konforunuzun düşük olduğunu düşünüyorsanız, işte Sebepler: “Yıllarca kullandığınız tesisat ve radyatörlerinizde kimyasal yıkama yaptırmadıysanız. Yıllarca merkezi sistem ( kömür-fuel oil ) ısıtmada kullandığınız radyatörleri değiştirmeden kombi ile ısıtmada da kullanmaya devam ediyorsanız. Kombi eşanjör-boru ve radyatörleriniz kireç, kışır, katmanlara tıkanmış, yerden ısıtma sisteminizdeki plastik borularda aşırı çamurlaşma olmuştur. Unutulmamalı ki 1 mm’lik kireç, kışır tabakası yaklaşık %7-8 oranında verimlilik kaybına neden olur. Kombi ve tesisatınızda, kullanım yılında, kullanılan suyun sertlik derecesine bağlı olarak sisteminizde oluşmuş kireç ve katmanlar sizin her yıl yaklaşık %30’lara varabilecek oranlarda fazla fatura ödemenize neden olur. Makine sisteme bağlanması çok kolaydır herhangi bütün peteklerin sökülmesi gerekmez eviniz pislenmeden ve çok kısa sürede petekleriniz ilk gün ki verimliliğine ulaşır. Petek temizliği özel ilaç ve kimyasallarla temizlenerek, içlerinde sıvı akışını daha düzenli hale getirebilen bu yöntemle de verimi büyük oranda arttırabilen bir uygulamadır.  Peteklerin içlerinde zamanla meydana gelebilecek paslanma, balçıklaşma ve sıklıkla karşılaşılan kireçlenme gibi sorunlara karşı özel ilaçlı karışımlar ve kimyasallar ile yılda bir kere temizlenmelidir.  Petek temizliği yapılan dairelerde yakıt tasarrufunda ve ısıtma da %20 varan artışlara yardımcı olur” dedi.

BİZE ULAŞIN

Kombi sorunlarında kendilerine ulaşılmasını isteyen Türkyılmaz, “Adresimiz, Güzeltepe Mahallesi Hürriyet Caddesi 65/A şube: Yahşihan İlçesi Belediye binası yanı telefon: 0 318 224 98 96 GSM: 0 545 233 7756”olarak açıkladı. 



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu