Kış lastiği uyarısı

Kış lastiği uyarısı

KENDİ CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN KURALLARA MUTLAKA UYUN

KENDİ CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN KURALLARA MUTLAKA UYUN

Kış lastiği uyarısı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kış lastiği uygulaması da başladı. Kırıkkale için kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2016 ile 1 Nisan 2017 tarihleri arasında olduğuna vurgu yapan Kırıkkale Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Oktay Kırlangıç sürücülere uyarılarda bulundu. 

KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİ TARTIŞILMAZ

KTYG (Karayolu Trafik - Yol Güvenliği Derneği) ve TFTM (Türkiye Fahrî Trafik Müfettişleri Derneği) İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç kış lastiği uygulamasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Kırlangıç ?Yaklaşık yılın yarısı ?KIŞ? şartlarında geçen yurdumuzda, Karayolunda seyreden sürücülerimiz için, ?KIŞ LASTİKLERİ? nin önemi tartışılmaz. Bir araştırma kuruluşu olan KTYG (Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği), önemli konularda sürücüleri bilgilendirmek ve açıklama yapmayı uygun bulmaktadır. Mevsim değişimine göre lastiklerin kış ve yaz olarak yılda iki defa değiştirilerek kullanılması kanun gereği zorunludur. Dolayısıyla (01 Kasım-31 Nisan) tarihleri arasında ilgili trafik birimlerince tüm araçların ?KIŞ LASTİĞİ? kullanımı denetlenmektedir. Bu tarihlerin başlama ve bitiş aralığını tespit yetkisi, her ilin Valiliğince belirlenmektedir. İlimiz Kırıkkale için tespit edilen bu tarih ise (01 Aralık-01 Nisan) olarak tespit edilmiş bulunmaktadır? diye konuştu.

BUZLU ZEMİNLERDE TUTUNMAYI ARTIRIR

Kırlangıç ?Yurdumuzun genel kış şartlarına yönelik, karayoluyla seyahat edecek sürücülerimizin bulundukları il hudutları dışına seyahatleri söz konusu olduğunda, gerek güzergâh üzerindeki il / iller, gerekse gidilen o ilgili il hudutlarında uygulanan karar geçerli olacağından dolayı, kanunen suçlu duruma düşmeleri söz konusudur. Bundan için 1 Kasım´dan itibaren lastiklerini değiştirmeleri ve ?Kış Lastiği? ni takmaları uygun olur. Sıcaklıklar düştüğünden itibaren, yağışları beklemeden ?Kış Lastiği? nin kullanılması icap eder. Zira (yaz lastikleri imalâtı icabı ? 7° C? nin altında, serleşerek tutunma özelliğini büyük ölçüde kaybeder!) Bu arada önemli bir hatırlatma da Kaplama Lastikler konusudur. Yurdumuzdaki Kaplama Lastik imalatçılarının büyük bir çoğunluğu, ürün garantisi kapsamında imalat yapmadığı için, araçlarda hayati öneme haiz konumu olan lastiklerin bu gibi kullanım garantisi olmayan yerlerden alınmasının riskini sürücülerin göz önünde bulundurmaları gerekir! Kış Lastiği özelliği itibariyle, ?7° C´´ nin altında sertleşmez, yumuşak kalır ve - 30° C soğuğa dayanıklıdır. Bundan dolayı kuru ya da karlı - buzlu zeminlerde tutunmayı artırır? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü