Kırsal hayatın sürekliliği kadınların katkısıyla olur

Kırsal hayatın sürekliliği kadınların katkısıyla olur

ÇİFTÇİLİKTE KADINLARIN KATKISI GARİP KARŞILANMAMALI

ÇİFTÇİLİKTE KADINLARIN KATKISI GARİP KARŞILANMAMALI

Kırsal hayatın sürekliliği kadınların katkısıyla olur

15 Ekim Dünya kadın çiftçiler günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, ?Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışan kadınlarımızın çiftçiliğe katkısı yadsınamaz? dedi.

ZİYARETTE BULUNULDU

15 Ekim Dünya Kadın çiftçiler günü dolayısıyla Kırıkkale´de bu yıl Dünya Kadın Çiftçiler Gününü Merkez Aşağı Mahmutlarda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Ali Demir, Tarım Teknikeri Berrin Hiştir ve Sosyolog Memduha Yaman, Ayşe Özyön´ün gelinleriyle birlikte seracılık ve büyükbaş hayvancılık yaptığı işletmeyi ziyaret ettiler. Ziyarette, tarımsal konularda sohbet edilirken, şikâyet ve öneriler dinlendi, Çiftçi bayanlardan gelen istek üzerine Mantarcılık konusunda eğitim düzenlenmesine karar verilerek özverili çalışmalarından dolayı çiftçi bayanlara teşekkür edildi. Değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmakta olduğunu söyledi.

1997´DEN BU TARAFA KUTLANIYOR

Gerek dünyada gerekse Türkiye´de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınların oynamakta olduğunu söyleyen Müdür Yılmaz ?Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim´i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır. Kadın İşçiler tarımsal üretimin her aşamasında yer almakla birlikte daha çok gıda, ürün hasadı, ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Gününü tebrik ediyorum" dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü