Kırmızı et sektör stratejisi belirlenecek

Kırmızı et sektör stratejisi belirlenecek

AHİKA`DAN KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Kırmızı et sektör stratejisi belirlenecek

AHİKA destekli kırmızı et sektörü iyileştirme ve kümeleştirme çalışmaları ile sektör stratejisi belirlenecek.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AHİKA, Kırşehir merkezli kırmızı et sektörü ile ilgili olarak sektör iyileştirme ve kümelenme çalışmalarını Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğiyle başlattı. Bu kapsamda AHİKA Planlama programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Ufuk Kırmızı, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Naim Deniz Ayaz ve AHİKA personellerinden oluşan heyet Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

FAKÜLTEYLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK

AHİKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Ufuk Kırmızı; Kırmızı et sektörünün bölge için önemine değinerek çalışmayla belirlenecek sektör stratejisinin, bölgenin bundan sonraki dönemlerde sektörün gelişmesi ile ilgili yol haritası niteliğinde olacağını belirtti. Kırmızı bu çalışmayı Kırıkkale üniversitesi Veteriner Fakültesi ile birlikte yürüteceklerini söyledi.  

SAHA ARAŞTIRMASI YAPILACAK

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, İlgili paydaşlarla birlikte öncelikle söz konusu sektörün küme haritasını ve rekabetçiliğini ortaya koyarak ve daha sonra da sektör stratejisini belirlemek amacıyla çalışma yürüteceklerini açıkladı. Dekan Arıkan bu amaçla il müdürlüğünden de destek alarak saha araştırması yapacaklarını belirtti.

GEREKEN DESTEK VERİLECEK

İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale için kırmızı et üretiminin hayvancılıkta öncelikli bir sektör olduğunu belirterek, Kırıkkale ili başta olmak üzere Bölge'de üretilen sığır etinin en etkin şekilde değerlendirilmesi bölgeye ve Kırıkkale'ye katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Kırbaş, bu çalışmaya gereken desteğin verileceğini açıkladı.

BENZER ÇALIŞMA NİĞDE'DE YÜRÜTÜLÜYOR

Kırbaş, TR71 Düzey 2 Bölgesi 2014 - 2023 Bölge Planı'nda belirtildiği üzere Kırşehir merkezli alt bölge kırmızı et ve et ürünleri üretim merkezi olarak planlanmaktadır. Bölgede süt sektörünün başarı şansının araştırıldığı benzer bir çalışmada Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülmektedir” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı