Kırımlılardan Türkiye´nin tanıtımına katkı

Kırımlılardan Türkiye´nin tanıtımına katkı

KIRIMLILARIN KAYNAŞMA GEZİSİ

Kırımlılardan Türkiye´nin tanıtımına katkı

Kırıkkale Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu örgencilerin Türkiye´yi ve Türk insanını daha iyi tanıyıp ülkelerine döndüklerinde Türkiye´nin birer fahri elçisi olmalarını sağlamak için Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi ve Kırım Vakfı Kapadokya gezisi düzenledi.

GÜZEL GEÇTİ

Gezi hakkında bilgi veren Gamze Nur Yavuz, ?Recep İçin´in bir Kırım kökenli olarak beni de davet etmesi beni çok duygulandırdı. Üniversitede bazılarını tanıdığım arkadaşlarla sabahın erken saatinde Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur´un tahsis ettiği otobüsle hareket ettik. Hacı Bektaş´a ulaşana kadar monoton bir yolculuk oldu. Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin türbesi ziyaretten sonra arkadaşların uykuları da sonra açıldı. Samimi ve neşeli bir hava esmeye başladı ve şarkılı türkülü oyunlu ve halaylı bir yolculuk başladı. Avanos, Göreme ve Uçhisar gezildi? şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ 

Yavuz, ?Öğle yemeğini Uçhisar´da yedikten sonra aşağıya Ürgüp´e indik. Akşama kadar Ürgüp´te gezdik. Akşam yemeğinde Ortahisarda Dede Efendi Restoranında Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı Bey´in misafirleriydik. Yemeğe Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç de katılarak bizleri onurlandırdı. Yapılan sohbet ve içilen kahve ve çaylardan sonra misafirler sahipleri alınarak Kırıkkale istikametine hareket edildi. Yine eğlenceli bir yolculuktan sonra 23.00 sıralarında Kırıkkale´ye gelindi. Bu gezimizde maddi manevi katkıda bulunan emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok