Kırım Tatarları Kırıkkale´nin asli unsurudur

Kırım Tatarları Kırıkkale´nin asli unsurudur

BİZ SONUNA KADAR KIRIM TATARLARININ YANINDAYIZ

Kırım Tatarları Kırıkkale´nin asli unsurudur

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilde Kırım Tatarlarının oldukça aktif çalıştıklarını ve birlik içinde faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Kırım Tatarları Kırıkkale´nin aslı unsurlarıdır." dedi.

AKTİF OLARAK ÇALIŞIYORLAR

QHA muhabirine konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale´de Kırım Tatarlarının oldukça aktif olduğunu anlatarak, "Güzel bir birliktelikleri var. Dernekleri oldukça aktif ve güzel çalışmalar yapıyorlar. İlk defa bu yıl Tepreş törenlerini Kırıkkale´nin içerisinde yapmak istediler. Daha önce daha önce Sulübük köyümüzde yapılıyordu. Bu yıl ilk kez Kırıkkale içerisinde düzenlendi ve o gün kongre olması nedeniyle maalesef biz katılamadık. Ancak çok güzel geçtiğini biliyoruz. Kırım Tatarları da memnun kalmışlar ve bunu daha da büyütmek istiyorlar" diye konuştu.

PARKA İSİM VERİLDİ

Saygılı Kırıkkale´de bir parka Kırım Parkı adını verdiklerini kaydederek şunları söyledi: "Kırım Tatarları ile daha önceki sohbetlerimizden birinde de bir Kırım Parkı düşüncesi hâsıl olmuştu. Bir araya geldiğimizde şehrimizin ana arterlerinden birisi olan güzel bir yerde olan bir parkımıza Kırım Parkı adını verdik. Henüz herhangi bir açılış olmadı. Çünkü buradaki Kırım Tatarlarının beklentisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu´nu burada görmek ve açılışı da o zaman yapmak. Kırımoğlu buraya gelirse açılışı onunla birlikte yapacağız inşallah."

BİZ SONUNA KADAR KIRIM TATARLARININ YANINDAYIZ

Rus işgali altındaki Kırım hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Saygılı şöyle konuştu: "Kırım Tatarları yıllardır sıkıntı içerisindeler. Kırım Tatarları üzerinde hep bir baskı ve asimile çalışması oldu. Ama artık bu baskılar çok açık ve son derece artmıştır. Her şeyden önce bir işgal söz konusu? Biz sonuna kadar Kırım Tatarlarının yanındayız. Ülke olarak da Kırım Tatarlarının yanında olduğumuzu her platformda dile getirdik. Şahsi olarak da ben de Kırım Tatarlarının yanındayım. Eşinin de Kırım Tatarları olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Saygılı geçmişten gelen bir Kırım Tatar kültürünün korunduğunu ifade ederek çiböreği sevdiğini belirtti.

KIRIKKALE´DE TATARLARI SÜRPRİZLER BEKLİYOR

Öte yandan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yılmaz İdik yaptığı açıklamada Tepreç etkinliğini bu yıl ilk kez Kırıkkale merkezde düzenlediklerini ve bu sayede sadece Kırım Tatarlarını değil Türkiye´yi davet ettiklerini ifade etti. İdik bu sayede Kırım Tatar kültürünü hem Kırıkkalelilere hem de etkinliğe katılan birçok misafire anlatabildiklerini kaydetti. İdik, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya Kırım Tatarlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileterek bundan sonraki Tepreç törenlerini de merkezde düzenleyerek daha çok kişiye ulaşmak ve Kırım Tatar kültürünü yaşatmak istediklerini vurguladı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı