Kırıkkale´yi Dünya tanıyacak

Kırıkkale´yi Dünya tanıyacak

GÖSTERİLER GÖZ KAMAŞTIRDI

Kırıkkale´yi Dünya tanıyacak

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ulusal Ajans tarafından ortaklaşa hazırlanan ?İlk öğretmenim ailem? adlı proje kabul edildi. Proje ile ilgili belgesel çekimleri yapıldı.

PROJE DİKKAT ÇEKİCİ BULUNDU

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın 2014 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında hazırlanan ve uygulaması tamamlanan "İlk Öğretmenim Ailem" adlı proje, Türkiye Ulusal Ajansı Yetişkin Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından ülkemiz genelinde yazım ve uygulama açısından örnek teşkil edebilecek bir proje olarak kabul edildi.

BELGESEL ÇEKİMLERİ YAPILDI

Projenin bütün aşamalarının detaylı olarak kamuoyu ile paylaşılabilmesi için TRT Haber kanalında yayınlanmak üzere belgesel çekimleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezinde katılımcılar ve proje yönetim ekibi ile yapılan röportajlarla başarılı bir şekilde tamamlandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE RÖPORTAJ

Çekim ekibinin ilk olarak Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile makamında yaptığı röportajda; ÇETİN İlimizde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası projeler hakkında detaylı bilgiler vererek "İlk Öğretmenim Ailem? adlı AB projesinin ilimize, öğrencilerimize ve özellikle engelli bireye sahip ailelere sağladığı katkılar ile projenin hedefleri ve elde edilen sonuçlarını detaylı bir şekilde anlattı.

M.IŞITAN´DA ÇEKİM YAPILDI

Ardından Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezinde devam eden çekimlerde ?İlk Öğretmenim Ailem? adlı AB projesinin Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz projenin yazım ve uygulama aşamaları ile yenilikçi yönleri hakkında geniş bilgiler verdi. Projenin yürütülmesi, yurt dışı ve yerel ortakların kimler ve projedeki görevlerinin neler olduğunu anlatan Uluyüz, Ulusal Ajans tarafından proje hazırlayacak olan kişilere yapılan destekler hakkında bilgiler verdi.

PROJEYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Projenin Eğitim Danışmanı Atila Kaldırım ise proje fikrinin nasıl oluştuğu ve projeyi diğer projelerden farklı kılan yönlere değinerek, projenin engelli bireye sahip ailelerin eğitim süreçleri içerisine nasıl çekilebilmesi gerektiği konusunda proje sayesinde edindikleri pedagojik bilgiler hakkında açıklamalar yaptı.

LETONYA´DAKİ ETKİNLİĞE KATILDI

Projenin hareketlilikleri kapsamında Letonya hareketliliğine katılarak mesleki bilgi ve deneyimlerini artıran Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu Rehber Öğretmeni İsmail Üstün kendisi ile yapılan röportajda, proje sonucunda kendisinin ve diğer katılımcıların elde ettiği kişisel ve mesleki kazanımları hakkında bilgiler aktardı.

GÖSTERİLER GÖZ KAMAŞTIRDI

Çekimlerin gerçekleştiği Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı gösterinin görüntülenmesi öğrenci velileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Okul Müdürü Sami Yanık ise projenin öğrenciler, öğretmenler ve velilere sağladığı olumlu katkılardan dolayı projede emeği geçen herkese teşekkür etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti