Kırıkkale´yi buluşturan iftar

Kırıkkale´yi buluşturan iftar

KIRIKKALE BELEDİYESİ TARAFINDAN NUR CAMİİ BAHÇESİNDE ? İYİLİK SOFRASI? İFTARI DÜZENLENDİ

Kırıkkale´yi buluşturan iftar

Kırıkkale Belediyesi tarafından Nur Camii Bahçesinde ? İyilik Sofrası? iftarı düzenlendi.

YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

İftara Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can,  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Keleş,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve eşi Hilal Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar,  Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

MASALARI TEK TEK GEZDİLER

İftar programı öncesinde Vali Ali Kolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Atalay ve Belediye Başkanı Saygılı iftara katılan davetlilerin masalarını gezerek onlarla sohbet etti. İftar öncesinde konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur Camii ve Külliyesi hakkında bilgiler verdi. Bu yıl Ramazan ayında ilimizde yapılan faaliyetler hakkında çeşitli bilgiler sundu.

KIRIKKALELİLERİ GURURLANDIRIYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, geleneksel hale gelen Nur Camii bahçesindeki iftar programını bu yıl da düzenlemenin mutluğunu yaşadığını dile getirirken katılan davetlilere teşekkür etti. Ayrıca Kırıkkale´de Ramazan ayında yapılan faaliyetler ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Saygılı, ?Şehrimizin adeta simgesi haline gelmiş bu ulu mabedin önünde birlik beraberlik ve huzur içerisinde yapmış olduğumuz bu iftar biz Kırıkkalelileri oldukça gururlandırıyor. Allah´ıma hamd olsun ki inşaatımız bitti ve Kırıkkale bir esere sahip oldu. Ben emeği geçen maddi manevi her türlü katkı sağlayan herkese bir Kırıkkaleli olarak şükranlarımı ifade etmek istiyorum? diye konuştu.

5 BİN İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTIK

Saygılı şöyle devam etti: ?Ramazan ayı Kalplerimizin yumuşağı maneviyatımızın kuvvetlendiği birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bolluk, bereketin ve huzurun olduğu bir ay. Ramazan ayı boyunca sosyal marketimiz vasıtasıyla 5 bin civarında ihtiyaç sahibine ulaştık. İhtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Kaynağımızda siz değerli Kırıkkaleliler, siz değerli hayırseverler idi. Bu manada ev ev gezerek, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, başta hanımefendiler olmak üzere tüm gönüllü hemşerilerime huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ramazan ayı boyunca Cumhuriyet Meydanımızda geleneksel hale dönüştürdüğümüz Ramazan Meydanımız sizlerin de yoğun ilgisiyle doldu taştı. Teşekkür etti Ramazan ayının maneviyatını uygun olarak her gün etkinliklerimiz oldu. Her gün binlerce hemşerimiz Ramazan sokağımızı ziyaret ettiler. Bizim de belediye olarak çeşitli etkinliklerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de Yetimler iftarı idi. Bir geleneksel olsun diye bir etkinlik daha yaptık. Ramazan 30 günü boyunca da devam etti ve edecek. Nur Çeşmemizden ramazan ayı boyunca ramazan şerbeti aktı.?

CAZİBE MERKEZİ OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay; bugüne kadar Nur Cami ve Külliyesi inşaatının yanında iftar yaptıklarını ancak bu yıl Nur Caminin 15 Mayıs´ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla hizmete açıldığını ve artık iftarların Nur Camiinin bu gurur duyulacak bahçesinde yapıldığını ifade etti. Bugün de güzel bir iftarda buluştuklarını ifade eden Atalay, "Hamdolsun ülkemizin her köşesinde huzurlu bir ramazan geçiriyoruz. Farklı bir atmosfer yaşıyoruz. Kırıkkale´de Nur Cami ve Külliyesi´nin bitmesiyle burası cazibe merkezi oldu" dedi.

BEDİR ZAFERİ´NİN YIL DÖNÜMÜ

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş de Kur´an-ı Kerim´de Ramazanın sayılı günler olarak ifade edildiğini anlatarak, sayılı günlerin çok çabuk geçtiğini dile getirdi. Evveli rahmet, ortası mağfiret, cehennem azabından kurtuluş olan ramazan ayının günlerine girildiğini anımsatan Keleş, "Bugün aynı zamanda Bedir zaferinin yıl dönümüdür. Kadir Gecesinin sabahı Bedir Savaşı vuku bulmuş, Peygamber Efendimizin rehberliğinde bir avuç ancak imanı volkan gibi Müslüman tüm dünyayı karşılarına alacak şekilde İslam´ın var olma, yok olma savaşında bütün varlıklarıyla düşmanın karşılarına durmuşlardır" diye konuştu. İftar programı yapılan iftar duası ile sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ