Kırıkkale´yi bekleyen en büyük sorun trafik

Kırıkkale´yi bekleyen en büyük sorun trafik

ARALIK AYI İTİBARIYLA ARAÇ SAYIMIZ 64 BİN 194 OLDU

ARALIK AYI İTİBARIYLA ARAÇ SAYIMIZ 64 BİN 194 OLDU

Kırıkkale´yi bekleyen en büyük sorun trafik

TÜİK aralık ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayınladı. Buna göre Kırıkkale´de trafiğe kayıtlı araç sayısı Aralık ayı sonu itibarıyla 64 bin 194 oldu. Türkiye genelinde ise araç sayısı 20 milyona ulaştı.

ARAÇ SAYISI 20 MİLYONA YAKLAŞTI

Aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 19 milyon 994 bin 472 adet taşıtın yüzde 53´ünü otomobil, yüzde 16,3´ünü kamyonet, yüzde 14,7?sini motosiklet, yüzde 8,5´ini traktör, yüzde 4´ünü kamyon, yüzde 2,2´sini minibüs, yüzde 1,1´ini otobüs, yüzde 0,2´sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

SORUNLARI BERABERİNDE GETİRECEK

Kırıkkale´de toplam araç sayısı 64 194 iken en fazla 39 680 ile otomobil, devri yapılan araç sayısı 2 bin 255 iken en fazla devri yapılan bin 698 ile otomobil olarak hesaplandı. Araç sayısındaki artışa karşılık merkezde ve çevrede yeterince trafiği rahatlatacak önlemlerin alınmaması önümüzdeki 5 yılda Kırıkkale´nin özellikle şehir merkezinde çok ciddi trafik sorunlarıyla karşı karşıya kalması muhtemel görünüyor. Trafik ve ulaşım konusunda yerel yönetimlerin aldığı önlemlerin bu artış karşısında yetersiz kalacağını belirten vatandaşlar köklü yatırımların yapılmasını istiyorlar.

ÖZELLİKLE MERKEZDE ÖNLEM ALINMALI

Kırıkkale´nin önümüzdeki 5 yılda en büyük sorununun trafik sorunu olması muhtemel görünüyor. Sorunla ilgili şimdiden önlem alınmazsa önümüzdeki kısa zamanda şehir merkezinde trafik çalışmaz görünüyor. Park sorunu ise devasa bir sorun olarak her geçen gün biraz daha büyüyor. Belediye binalara ruhsat verirken oto park zorunluluğunu ciddi ve sıkı tutması gerekiyor. Ayrıca cadde ve sokaklardaki Parkomat uygulamasında ve oto parklar konusunda ciddi önlemler alınması gerekiyor.



erol tuna
11.02.2016 10:22:45
araç park sıkıntısı ile ilgili olarak en büyük sorun bence müteahidlerin bina altlarına otopark yapmamasından kaynaklıdır. Bunada göz yuman belediye olduğuna göre suç müteahidde değil belediye yetkililerindedir.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü