KIRIKKALE'YE YENİ İL MÜFTÜSÜ ATANDI

KIRIKKALE

Bir süredir Kırıkkale İl Müftülüğü görevinde bulunan Hasan Hayri Yaşar Balıkesir’e atanırken, yerine Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal Kırıkkale İl Müftüsü olarak görevlendirildi.

İl müftüleri atama kararnamesi Resmi gazetede yayımlandı. Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesiyle Kırıkkale İl müftülüğünde değişiklik yaşandı. Kararnameyle bir süredir Kırıkkale İl Müftülüğü görevinde bulunan Hasan Hayri Yaşar Balıkesir il müftülüğüne atandı. Yaşar’dan boşalan Kırıkkale İl Müftülüğü görevine ise Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal atandı. Kırıkkale’nin yeni müftüsü Tolap’ın kısa süre içerisinde Kırıkkale’ye gelerek görevine başlaması bekleniyor.

MUSTAFA TOPAL KİMDİR?

1963 tarihinde Aksarayda doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray merkeze bağlı Boyalı'da yaptı. 1983 yılında Niğde'de İmam Hatip Lisesini tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi'nde kursiyer Müftü- Vaiz adayı olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı. 1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne Müftü olarak atandı. 1996 yılında Almanya’ya Din Görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin İli Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında aynı İl Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya İli Alanya İlçesine atandı. 03/08/2018 tarihinde Bozüyük İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Bozüyük İlçe Müftüsü iken 19.11.2021 tarihli ve 2021/547 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bingöl İl Müftülüğüne atanmış olup, 01.12.2021 tarihinde Bingöl’de görevine başlamıştır. Mustafa Topal Evli ve üç çocuk babasıdır.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız