Kırıkkale`ye 1 milyar dolarlık yatırım

Kırıkkale`ye 1 milyar dolarlık yatırım

Vatan Gazetesi İnternet sitesindeki habere göre, Kırıkkale`ye 1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç santrali kurulacak.

VATAN GAZETESİ İNTERNET SİTESİ HABERİNE GÖRE;

Kırıkkale`ye 1 milyar dolarlık yatırım 

Vatan Gazetesi İnternet sitesindeki habere göre, Kırıkkale`ye 1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç santrali kurulacak.

AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI DESTEKLİ

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının desteğiyle, ACWA Güç, Kırıkkale`ye  1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç  santrali kuracak. Bankanın Türkiye Distribütörü Davey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede sürdürülebilir  enerjiye yatırımlarının bankaları için öncelik oluşturduğunu, bu yatırımlarla  Türkiye`nin artan enerji talebini karşılamaya yardımcı olmayı amaçladıklarını  söyledi. 

TÜRKİYE’DEKİ ENERJİ KAPASİTESİ ARTACAK 

Bankanın yaptığı yatırımlarla ülkede sürdürülebilir enerji  kapasitesini artırmayı ve tüm sektörlerde makul ölçülerde enerji kullanımını  teşvik etmeyi amaçladığını belirten Davey, Türkiye`ye yaptıkları yatırımların  enerji sektöründeki önceliğinin aynı şekilde devam edeceğini ifade etti. 

İKİ BÜYÜK RÜZGÂR SANTRALİNİ DESTEKLEDİLER

Davey, bankalarının Türkiye`deki rüzgâr enerjisi üretiminin yüzde  9`unu oluşturan iki büyük rüzgâr santralini finanse ettiğini hatırlattı ve aynı  zamanda 10 ila 50 milyon avro arasındaki orta büyüklükte yenilenebilir enerji  projelerine ülkedeki bankalar yoluyla destek verdiklerini dile getirdi. 

JEOTERMAL ENERJİ ÜRETİMİ YAPACAK PROJE ARIYORLAR

Türkiye`de jeotermal enerji üretimi yapacak ve finanse edecekleri  projeler aradıklarını belirten Davey, "Özellikle ülkenin daha az gelişmiş  bölgelerine öncelik vererek, rüzgâr, güneş, biyogaz ve hidroelektrik alanlarında  da direkt ve aracı olarak yatırımlar yapmaya ve projeleri desteklemeye devam  edeceğiz" diye konuştu. İstanbul, Ankara ve Gaziantep`te ofisi bulunan Avrupa İmar ve Kalkınma  Bankası, 2009 yılından beri Türkiye`de faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar banka  Türkiye`nin farklı sektörlerine 5 milyar dolarlık yatırım yaptı.

BANKA, TÜRKİYE’YE BAŞKA YATIRIMLAR DA YAPACAK

Bankanın çeşitli sektörlerde Türkiye`ye 2014 yılı yatırım planı 1,9  milyar dolar seviyesindeyken, 2015`te bu miktarın 2,5 milyar dolara yükseltilmesi  bekleniyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının, projeye sendika destekli 250  milyon dolar sağlayacağı ve 420 milyon dolarlık kısmının sendikalı uluslararası  bankalardan sağlanacağı belirtildi. 950 megawatlık kapasiteye sahip kombine çevrimli doğal gaz santral  projesi, Ankara`nın yarısı büyüklükte bir şehrin enerji ihtiyacını tek başına  karşılayabilecek ve Türkiye`nin büyüyen enerji talebine katkı sağlayacak.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu