Kırıkkale´nin tarihi keşfedilmeyi bekliyor

Kırıkkale´nin tarihi keşfedilmeyi bekliyor

KÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BİR GÜNLÜK GEZİ DÜZENLEDİ

KÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BİR GÜNLÜK GEZİ DÜZENLEDİ

Kırıkkale´nin tarihi keşfedilmeyi bekliyor

KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji 1. Sınıf öğrencileri Yahşihan´daki tarihi Demir Köprüden başlayarak Kırıkkale´nin tarihi yerlerinde incelemede bulundular. Tarihi yerlerin korunması gerektiğini vurguladılar.  

TARİHİ YERİNDE ÖĞRENDİLER

Tarihi gezi kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji öğrencileri ilk olarak, Yahşihan Demir Köprü veya Abdülhamit Köprüsü, Kırıkkale´nin Yahşihan ilçesinde Bedesten Köyü yolu güzergâhında Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılan Türkiye´nin ilk demir köprüsünü yerinde gördü. Daha sonra Karakeçili ilçesine geçen öğrenciler burada Karakeçili ilçesi ile Köprüköy beldesi arasında, Kızılırmak Nehri üzerinde Büyük Selçuklu Devleti zamanında yapılan tarihi Çeşnigir Köprüsünden geçtiler tarihe yolculuk yaptılar.

YENİ BİLGİLER EDİNDİLER

Öğrencilerin son durağı ise köklü bir tarihe sahip olan Keskin ilçesi oldu. Öğrenciler Keskin´de Sulu Mağara, Pehlivanlı konağı, Tarihi Fişekhane Binası, Kilsi ve diğer tarihi yerleri ziyaret ettiler. Yapılan gezi ve amacıyla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. İbrahim Mazman, ?Gezinin amacı öğrencileri Antropoloji dersi çerçevesinde tarihe yaklaştırmak ve yaşadıkları çevre hakkında fikir sahibi etmekti. Öğrenciler gezi boyunca yeni bilgiler edinip tarihle iç içe olmanın yanı sıra birçok fotoğraf çektirip tarihi gezilerini ölümsüzleştirdiler. Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne yaptığı bu gezi için teşekkür ediyor öğrencilerimize başarılar diliyoruz? dedi.

Haber: Arzu Kayır



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok