Kırıkkale´nin prestij projesi hayata geçiyor

Kırıkkale´nin prestij projesi hayata geçiyor

TÜRKİYE´NİN EN DOĞAL, KIRIKKALE´NİN EN BÜYÜK VE EN KAPSAMLI PARKI OLACAK

TÜRKİYE´NİN EN DOĞAL, KIRIKKALE´NİN EN BÜYÜK VE EN KAPSAMLI PARKI OLACAK

Kırıkkale´nin prestij projesi hayata geçiyor

Merakla beklenen proje nihayet hayata geçiyor. Belediyenin prestij projesi olarak görülen ve yaklaşık 50 bin metrekare alanı kapsayan şehir parkı için çalışmalar başladı. Bir yıl içinde tamamlanacak olan park, Türkiye´nin en doğal ve modern, Kırıkkale´nin en büyük parkı olacak.

BİR YIL İÇİNDE AÇILACAK

Kırıkkale Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Atatürk Bulvarı üzerinde eski MKE Lojmanlarının bulunduğu bölgede yaklaşık 50 bin metrekarelik alana yapılacak büyük, şehir parkı projesi için ilk kazma vuruldu. İçinde her türlü aktivitenin yer alacağı merakla beklediği park bir yıl içinde hizmete açılacak. İçinde aralarında 100 yıllık çınar ağaçlarının da bulunduğu, yüzlerce tür ağaç azami ölçüde korunacak.

50 BİN METREKARE ALANI KAPSIYOR

Belediye tarafından Atatürk Bulvarı üzerinde yaklaşık 50 bin metrekarelik alana yapılacak olan, MKE arazileri üzerinde; içerisinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük şehir parkı için, alanda tesviye yapılarak havuz çukurları ve alanda yer alacak yapı yerlerinin belirlenme çalışmasına başlandı. Bina molozlarının taşınmasından sonra yapılacak olan çalışma ile önce parkın durumu ortaya çıkacak.

ALANDAKİ AĞAÇLAR KORUNACAK

Parkın içerisinde ayrıca 3.000 m2 etkinlik çayırı ve sahne, Açıkhava Atölye Alanı, Sergi Duvarları, Açık ve kapalı oturma alanları, Oyun tepeleri, Işık oyunlu süs havuzları, Kuş evleri, Bitki labirenti, Renkli bitkiler bahçesi, Tırmanma duvarı yer alacak. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, alanda bulunan yetişmiş ağaçların korunarak yenilerinin ekleneceğini ifade etti. Başkan Saygılı, şehir parkının 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde teslim edileceğini söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü