Kırıkkale´nin ilk Tarım Fuarı açıldı

Kırıkkale´nin ilk Tarım Fuarı açıldı

FUAR 3 GÜN SÜREYLE AÇIK KALACAK

Kırıkkale´nin ilk Tarım Fuarı açıldı

1. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı. Kırıkkale tarihinde ilk olan fuarda tarım alet ve ekipmanlarıyla tarım ürünleri sergileniyor. Açılışta konuşan Vali Mükerrem Ünlüer fuarların şehrin tanıtımında önemli olduğunu söyledi. 

FUAR 3 GÜN SÜREYLE AÇIK KALACAK

Kırıkkale Valiliği, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cumartesi Kapalı Pazar yerinde açılan fuar 3 gün sürecek. 70 firmanın katıldığı fuarda tarım makineleri, tarımsal ürünler, yem çeşitleri ve yöresel gıda ürünleri sergileniyor. Fuarın açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Ekrem Gök Kırıkkale´de bir ilk olan fuarın önümüzdeki yıllarda tekrarlanacağını ve bu sayede özellikle çiftçilerin yeni teknoloji ve yeni tarım aletleriyle tanışacağını bildirdi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Belediye olarak Kırıkkale´nin tanıtımına yönelik her türlü etkinliğe açık olduklarını belirterek Kırıkkale´de tarıma dayalı sanayiin gelişmesi için çaba harcanacağını söyledi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Fuarın açılış kurdelesini Kırıkkale Vali Vekili Mükerrem Ünlüer, Milletvekili Abdullah Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı birlikte kesti. Vali Vekili Ünlüer, bu tür etkinliklerin bir şehrin tanıtılmasında en önemli etken olduğunu söyledi.

AVRUPA´DA FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa´da sadece fuarlar düzenleyerek ayakta durabilen şehirler olduğuna dikkati çeken Ünlüer, "Oysa biz Kırıkkale´de birincisini yapıyoruz. Keşke bugün 10´uncusunu, 15´incisini yapıyor olsaydık. Emin olun fuarlar şehirlere çok şey katıyor. Buraya katılan firmalar bir araya gelerek, bilgi ve teknoloji paylaşımı yapıyor. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz toplu halde bu teknolojiyi bir arada görüyor ve fiyat mukayesesi yapıyor. Kendilerine en uygun ürünü görmüş oluyor. Fuarlar hem kullanıcıyı hem de üreticiyi bir araya getirerek ikisi arasındaki etkileşimi sağlıyor" diye konuştu.

KIRIKKALE İLKLER SERİSİ YAŞIYOR

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak hayvancılığı desteklemek, genç çiftçiyi köyünde ihdas etmek, orada hayatını idame ettirebilmesi adına 30 bin lira hibe ve 50 bin lira faizsiz krediyi gündeme getirdiğini söyledi. Öztürk Kırıkkale´nin bununla birlikte ilkler serisine bir yenisini daha eklediğini belirtti.

PROTOKOL FUAR ALANINI GEZDİ

Konuşmaların ardından Vali Vekili Ünlüer, Milletvekili Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve beraberindekiler fuar alanını gezerek fara katılan firma yetkilileri ile sohbet edip bilgi aldılar. 70 firma temsilcisinin katıldığı 3 gün açık kalacak fuarda en çok ilgiyi New Holland marka dev traktör çekti. Farı gezenler traktörle resim çektirmek için birbiriyle yarıştı.



ilhat
28.05.2016 16:29:12
tarı fuarında otomobil standlarının ne işi var.çiftçiler otomobille tarla mı sürecek.

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı