Kırıkkale´nin gündemi: Darbe!

Kırıkkale´nin gündemi: Darbe!

"DARBE Mİ, DEĞİL Mİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR...

Kırıkkale´nin gündemi: Darbe

Darbe girişimi Kırıkkale´de de endişe ile takip ediliyor. Teyit edilemeyen bilgilere göre Kırıkkale´den darbeye katıldığı için gözaltına alınan askerde var, iki polis üç vatandaşımız da şehit düştü.

DEMOKRASİ NÖBETİ

Türkiye üç gündür darbe girişimini konuşuyor. Kırıkkale´de darbeye yönelik bir gelişme yaşanmadı. Ancak darbeye tepkiler oldu. Tepkiler üç gündür sürüyor. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan kalabalık demokrasi nöbeti tutuyor. İlk gün olduğu gibi dün akşam da geç saatlere kadar AK Parti yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile partililerin katılımı ile demokrasi nöbeti tutuldu. Motosikletli gençler şehirde tur attı. Davet ve çağrı ile yapılan bu çalışmaya katılanların neredeyse tamamının AK Parti seçmeni olduğu gözleniyor.

DARBE Mİ DEĞİL Mİ?

Diğer partilerde de sakin bir bekleyiş söz konusu. İlk gece MHP İl Başkanlığı sabaha kadar açıktı. Parti yöneticileri parti il binasında gelişmeleri takip ettiler. CHP´liler de gelişmeleri gün içinde parti binasında takip ettiler. Ancak herhangi bir açıklama olmadı. Sosyal medya aracılığıyla darbe girişimine yönelik tepkiler dile getirildi. Gün içinde ise sakin bir atmosfer vardı. Kırıkkale sakin bir güne uyandı ve günü da sakin yaşadı. Herkes darbe girişimini konuştu. Kimisi darbenin tamamen bir oyun olduğunu ve komplo olabileceğini ileri sürdü, kimisi ise darbe olduğunu ikna etmeye çalıştı.

PİYASALAR MERAK İÇİNDE

Piyasaların çok endişeli olduğu gözlendi.  Para ve altın piyasasının Pazartesi günü buna ne tepki vereceği merak konusu. Birçok kişinin televizyon başında hem gelişmeleri izlediği ve hem de piyasaları takip ettiği gözlendi. Öte yandan darbeye Kırıkkale´de askeri olarak herhangi bir katılımın olmadığı da gözlendi. Ancak Valiliğin yine de tedbirli davrandığı haberleri geldi.

GÖZALTILAR OLDU

Bu arada, darbeye karışan Kırıkkaleli bazı isimlerle ilgili sosyal medyada bilgiler yer aldı. Aralarında üst düzey rütbeli bazı isimlerin darbe girişiminde bulunduğu için bazı illerde gözaltına alındığı ileri sürüldü. Bu subayların ve erlerin aileleri sosyal medya aracılığıyla yanlış anlaşılmadan ötürü askerlerin gözaltına alındığını ifade etmeye çalıştılar. Bununla ilgili bilgilerin ileriki günlerde teyit edilmesi bekleniyor. Göz altıların daha çok askerlerin terör alarmı veya tatbikat için sokağa çıktıklarını zannettikleri için gerçekleştiği öne sürüldü.

BU GİRİŞİMİ KINADILAR

AK Parti Milletvekilleri, İl Başkanı Mürsel Akçay ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı sitemize gün içinde yaptıkları açıklamalarda darbe girişimine bulunanlara tepki gösterdiler ve milletin sağduyulu iradesine ise teşekkür ettiler. Gelişmeleri takip eden birçok kişi, aslında hiçbir bilgileri olmadan sokağa sürülen erlere yönelik acımasız saldırı ve hatta cinayete varan girişimlere ise tepki gösterdi. Milletin birbirine düşürülmesine yönelik gelişmelere tepki vardı.

HÂKİM VE SAVCI GELİŞMESİ

Bu gelişmelerin içinde 3 bine yakın hâkim ve savcı görevden alınırken, bununla ilgili de bir takım hadiseler yaşandı. Kırıkkale´den de görevden alınan bazı isimler olduğu konuşuluyor. Bu gelişmenin de darbe girişiminin gölgesinde yaşanılmasının manidar olduğu söyleniyor. Ankara´ya Kırıkkale´den polis takviyesi yapıldığı da ayrı bir bilgi olarak kayda geçirildi. Sosyal medyada olduğu gibi Kırıkkale´de de bir kesim darbeyi tamamen bir oyun ve tezgâh olarak görüyor, bir kesim ise bunun gerçek bir darbe olduğunu savunuyor. Kırıkkale için gelişmeler şimdilik böyle görünüyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ