Kırıkkale´nin geleceğine yatırım yapıyoruz

Kırıkkale´nin geleceğine yatırım yapıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale´ye son 14 yılda 7 Milyar TL tutarında yatırım yaptıklarını söyledi. Temeli atılacak 6 tesisin ise 16 Milyon TL olduğunu belirten Eroğlu, Kırıkkale´nin geleceğini düşündüklerini bildirdi.

ARAZİ SULAMAYA AÇILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Temel atma merasimi ve Orman köylülerine sertifika dağıtma törenine katıldı. Nur Cami konferans salonunda yapılan toplantıda Kırıkkale´ye önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Eroğlu, son 14 yılda kentte 7 Milyar TL´lik yatırım yaptıklarını, 16 Milyon TL tutarında ki 6 tesisinin de temel atma törenine gerçekleştirdiklerini söyledi.  Kırıkkale´ye 4 baraj,  1 gölet inşa ettiklerini belirten Eroğlu, 13 bin 700 dekar araziyi sulamaya açtıklarını ve çiftçilere yıllık 9 milyon TL zirai gelir artışı sağladıklarını bildirdi.

 

ISLAH ÇALIŞMASI YAPILDI

23 adet derenin ıslah çalışmasının tamamlandığını,  21 milyon fidanın toprakla buluştuğunu belirten Eroğlu, Kırıkkale´nin geleceğini düşündüklerini belirterek, ağaçların gelecek nesillere miras kalacağını kaydetti. Kırıkkale´ye 1 şehir ormanı,  1 bal ormanı ve 1 mesire alanı tesis ettiklerini belirten Eroğlu,  orman köylerinde yaşayan 986 aileye 4,8 milyon TL ferdi proje kredisi ve destek sağlandığını ifade etti. Karaahmetli Tabiat parkı ile vatandaşları tabiatla buluşturduklarını belirten Eroğlu, çevre illere hizmet edilebilecek tesisin kurulduğunu ve bölge halkına ekonomik destek sağlayacak bu projenin çok önemli olduğunu açıkladı.  Orman köylülerine yeni gelir kapısı açtıklarını belirten Eroğlu, 11 adet Meteoroloji gözlem istasyonunu kurduklarını ve projelerin devam ettiğini söyledi.

 

KÖYLÜLERE GELİR SAĞLAYACAĞIZ

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, orman köylülerine gelir getiren ürünlerle ilgili projelere çok önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: ?5 bin köye 5 bin gelir getirici orman 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapılmış olacak. Genelde bozuk orman alanlarında ya da uygun alanlarda oraya ne uygunsa ceviz, badem, dut, fıstık çamı, Siirt ve Antep fıstığı, defne ve aklınıza gelebilecek her meyve ile ilgili orman köylerini belirliyoruz. Ne kadar alan varsa bunları parselliyoruz. Diyelim ki 30 hane var, o haneye bölüyoruz. Kaçar dönüm düşüyorsa bunlara dikiyoruz, en uygun meyveyi. Kura çekiyoruz. Parselleri kurayla veriyoruz.?

 

TÜM MASRAFLAR DEVLETE AİT

?Ama dikimi, 3 yıl bakımı bütün masrafları bize, geliri ona ait. Onlar da daha iyi bakıyorlar, bakılmadığında ikaz ediyorlar. Bugün vereceğimiz Kırıkkale´deki 90 badem fidanı o haneye yılda en az 7-8 bin lira, iyi bakarlarsa 12 bin lira ilave gelir getirir. Çünkü, ceviz ve bademi şu anda ithal ediyoruz. Ceviz Eylem Planı ile bir seferberlik başlattık. Badem de de öyle. Her gittiğim ilde örnek olsun, muhtarlar görsün diye kura çekerek veriyoruz. Parselleyip ayırdık, dikim yaptık.?

 

 

KOP BÜYÜK DESTEK SAĞLAYACAK

Prof. Dr. Eroğlu, Kırıkkale´nin Konya Ovası Projesi´ne (KOP) de dahil edildiğini dile getirerek, ?KOP ile Kırıkkale´deki barajlar, göletler, dere ıslahları, taşkın projeleri, sulama tesisleri, dere ıslahlarının tamamı 2019 sonuna kadar bitecek. Ayrıca ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaları devam ediyor.? diye konuştu. Orman teşkilatının Kırıkkale´de muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yaptığına dikkati çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu: ?Bu seferberlik kapsamında bütün okul, hastane bahçelerinin tamamı, yol kenarları ağaçlandırılacak. Artık ormanları milletimizin emrine veriyoruz. Eskiden devlet ormancılığı vardı. Ormanlar yasaktı, girilmezdi. Şimdi, ormanlık alanlara ceviz, badem dut gibi gelir getirici ağaçlar dikiyoruz.?

 

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

?Hatta bal ormanları kuruyoruz. Arıcılara tam bir destek veriyoruz. Neticede diyoruz ki ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, her şey millet için.´ Artık ormanları da milletimizin hizmetine açtık. Baraj ve göletlerin kenarlarında yeşil kuşak ağaçlandırması, erozyon kontrolü ve gelir getirici ağaçların yetiştirilmesi yapılıyor.? dedi. Bakan Eroğlu, bazı köylere örnek olarak ormanlık alanda ceviz, badem, dut gibi gelir getirici ağaçlar dikerek köylüye 49 yıllığına verdiklerini anlatarak, şöyle dedi: ?Bunları parselleyip o köyde kaç hane varsa kura çekip veriyoruz. 49 yıl geliri onlara ait. Masrafları ise bize ait. Ağaç dikme ve bakımı bize geliri vatandaşa ait olacak. ´49 yıl az´ diyenler oluyor. O konuda ben bir formül ürettim.?

 

 

49 YIL KİRALANACAK

?Benim yetkim 49 yıl. Kanunla belki 99 yıla çıkarılabilir. Kanun çıkarmak zor derseniz, Orman Genel Müdürüme talimat verdim. ?Bir kasa al, oraya gelecekteki bakana bir mektup yazayım. ?Sayın bakan bir ağabeyin olarak senden rica ediyorum. Ben 49 yıl uzattım, 49 yıl da sen uzat´ diye kasaya bir mektup bırakacağız. Unutmayın torunlarınıza söyleyin, ?Bakanlığın kasasında bir mektup var´ diye. Onu bakan açsın Allah izin verirse 99 yıla çıkarsın. Devlet bir yeri verirse geri almaz.? dedi. Konuşmaların ardından orman köylülerine sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu Kırıkkale´nin yeşil bir alana kavuşması için önemli çalışmalar yapacaklarını ve bu çalışmaları bizzat takip edeceğini belirterek, hedeflerinin 5 milyon fidan olduğunu açıkladı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale´de Belediye´yi ziyaretinin ardından parti binasında AK Parti İl Teşkilatı tarafından kendisine yaş günü sürprizi yapılarak yaş pasta kesildi. Eroğlu´nun 70 yaşına girdiği belirtildi. Bakan Eroğlu´na basın mensupları tarafından İspanya´daki terör olayı ile Almanya´da olduğu belirtilen 15 Temmuz´un firari sanıklarından Adil Öksüz ile ilgili şunları söyledi:

 

"Birinci baştan İspanya daki terör olayını lanetliyoruz. Maalesef çok acı. Masum insanları öldürmek insanlıkla bağdaşmaz. Biz bütün yaradılanları seviyoru yaradandan ötürü seviyoruz. Bu olayı lanetliyorum. Bazıları terör örgütlerine para veriyor, yardım ediyor. Cumhurbaşkanının ifadesi ile terör örgütünün iyisi, kötüsü veya falancaya yakın olmaz. Bütün terör örgütleri kötüdür. Bunlar bütün devletlerin terör örgütlerini yok etmesi için çalışması lazım. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak PKK ile mücadele ediyoruz. DEAŞ ile en iyi mücadele yapan biziz. Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. Bütün dünyaya diyoruz ki; biz varız bütün terör örgütlerinin başını ezmeye. Biz yapıyoruz, gelin siz de yapın, destek vermeyin diyoruz" diye konuştu.

 

´ADİL ÖKSÜZ´ÜN TESLİM EDİLMESİ GEREKİR´

 

Bakan Eroğlu, Adil Öksüz ile ilgili ise açıklamasında, "Öksüz´ün Almanya´da bir lokantada görüldüğü şekilde ihbarlar geliyor. Tam tespit edilmedi, ama şu anda hükümetimiz, İçişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Tekilatımız takibinde, orada olduğu tespit edilirse, zaten Almanya´ya nota veriliyor Almanya´nın 250 kişinin şehit olduğu kanlı örgütün kurulmasına sebep olan  FETO denilen okyanus ötesindeki ne olduğu belli olmayan kişi Türkiye´nin önünü kesmek için hazırlanmış bir hain, bunu herkes böyle bile. Onun ele başısı olan Adil Öksüz´ün de Almanya´da ise bunun teslim edilmesi gerekir" diye konuştu. Haber 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ