Kırıkkale´nin en yeni lezzet durağı: Gölet Kebap

Kırıkkale´nin en yeni lezzet durağı: Gölet Kebap

Kırıkkale´nin yıllardır özlemini duyduğu, şehir dışından gelen misafirini rahatlıkla götürebileceği nezih ortamı, otantik sunumu, enfes lezzetleri, makul fiyat politikası, bol çeşidi ve hepsinden öte Oğuzhan Kayalak liderliğindeki harika ekibiyle Gölet Ke

Mustafa Pekdoğan´ın Belediye Başkanlığı döneminde ?Osmanlı Kır Lokantası? adı altında bizzat Kırıkkale Belediyesi tarafından işletmesi yapılan mekân, daha sonraki dönemlerde özel bir anaokuluna kiralanmış, anaokulunun kapanması üzerine Mehmet Saygılı´nın başkanlığı döneminde kendisinden bu güzel mekânın en verimli şeklide değerlendirilmesine ilişkin müjdeli haberi bekler olmuştuk.

Başkan Saygılı, birkaç toplantıda, sorularımız üzerine ?Sürprizimizi bekleyin!? demişti. Evet, gerçekten güzel bir sürpriz ve gerçekten kaliteli bir işletme anlayışıyla bu güzel mekân yeniden restoran formatında Kırıkkale halkının beğenisine sunuldu. Aslında yalnızca Kırıkkale halkını değil, emin olun çok yakında tüm İç Anadolu´nun; hatta Celal Bayar Parkının hemen yanından geçen çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte, yolu bu noktadan geçen herkesin uğrak ve alışkanlık noktalarından birisi olacağa benziyor, Gölet Kebap.

***

Gölet Kebap´ın işletmecileri de aslında hepimizin yakından tanıdığı kişiler.

Önce Bahşili´ye açtıkları ve fiyat politikalarıyla Kırıkkale´nin merkezinden bile birçok kişiyi sürekli müşterileri haline getiren BİMAŞ AVM´nin sahipleri Aydoğanlar´dan başkası değil. Aynı BİMAŞ, bugün AYBİMAŞ adıyla Yenişehir´de Kırıkkale´nin gece geç saatlere kadar açık en büyük marketini açtı. Etiler ve Yenimahalle Şubeleriyle daha da büyüyen zincire bir de Bahşili´de AYDÜSA Düğün Salonunu ve Gölet Kebap´ı eklediler.

***

Öncelikle Gölet Kebap ismi boşa değil. Zira mekân, Celal Bayar Parkının içindeki göletin tam ortasında yer alıyor. Hal böyle olunca da bunca yeşilliğin ve göletin tatlı esintisinde yemek yiyip çay yudumlamanın tadı da bir başka oluyor. Özellikle teras ya da balkon diyebileceğimiz, adeta bir teknenin balkonunda oturuyormuş ve gölün içinde yemek yiyormuş hissi veren ortam eşsiz bir tecrübe. Kırıkkale gibi, ne yazık ki yeşile ve suya hasret olduğumuz, elimizdeki Kızılırmak gibi bir nimeti yeterince kullanamadığımız bir şehirde böyle bir mekân bulunca insan ayrılmak istemiyor.

***

Kırıkkale Belediyesi, parkı ikiye bölerek bu bölgeyi tamamen Gölet Kebap´ın kullanımına sunmuş. Bu yüzden de aracınızı illaki Celal Bayar Parkının otoparkına, yani parkın dışına bırakmak zorunda değilsiniz. Daha önce burası anaokulu olarak kullanılırken spor alanı olan bölge şu anda oldukça geniş bir otopark imkânı sunuyor. Ancak ileride yeterli olur mu? Pek zannetmiyorum? Açıkçası, bunca güzelim yeşilliği egzoz dumanına boğmanın bir gereği de yok sanırım. Parkın dışındaki yüzlerce araçlık otopark hepimize yeter de artar bile!..

***

Gölet Kebap´ın iç tasarımında hoş bir sadelik, gerçekçi bir otantizm ve ufak tefek yaratıcı ögeler hemen göze batıyor. Sunumda kullanılan araçlar ise o gerçekçi bir otantizmi adeta perçinliyor. Servis tepsilerinden tabaklara kadar tamamen bakır? Çayın semaveri, altındaki ocağı ve bardakaltlıklarıyla kaşıkları da öyle? Zaten göletin ortasında söğüt ağaçlarıyla içi çe geçmiş olan mekânın her bir karışı da yine ahşap...

***

Sabah 8.30´da hizmet vermeye başlayan Gölet Kebap gece 12.00´ye kadar açık.

Günün her saatinde sipariş verebileceğiniz menüde yer alan 2 kişilik Serpme Kahvaltı, masaya sığmayacak kadar bol çeşit içeriyor. Açıkçası adı 2 kişilik; 4-5 kişiyi rahatlıkla doyurabilecek serpme kahvaltıda ürünlerin tazeliği ve kalitesi gözden kaçmazken, birçok ?benzeri? mekânda ücretli olarak sunulan gerçek tereyağında bakır tavada pişmiş yumurta, sucuklu yumurta ve melemen standart olarak sunuluyor. Tabi az önce bahsettiğim doyumsuz semaver çayını da unutmamak gerek!

Kendi fırınlarında sürekli sıcak olarak servis edilen lavaş ve pidenin mis gibi kokusunun büyüsünden kendinizi kurtarabilirseniz bir an önce kahvaltınıza başlayın derim. Ancak önemli bir uyarı: Eğer aceleniz varsa Gölet Kebap size uygun değil! Çünkü bir yandan mekânın, bir yandan da lezzetlerin büyüsü sizi alıp götürecek ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız bu eşsiz mekânda?

Tabi mekânın adı Gölet Kebap olunca hemen akla etlerin ve kebapların lezzeti geliyor, doğal olarak?

Tek bir cümle: ?Anlatılmaz tadılır??

Kusura bakmayın ama bu konuda benim de kelime bilgim kifayetsiz kalıyor.

Siz o güzel mekâna yakışır atıştırmalıkların ve sıcak lavaşın lezzetini tartışadurun, siparişleriniz masanıza geldiği anda o lezzet sarmalının içinde kendinizi kaybedecek ve birlikte geldiğiniz kişilere dönüp şu soruyu soracaksınız:

?Bir daha ne zaman geliyoruz??

- Bence her fırsatta?

***

Tabi bunca güzelliğin hiç mi eksiği ya da sorunu yok?

Benim tespit edebildiğim tek eksiklik o güzelim göletin ortasında, Kızılırmak´ın dibinde böyle bir mekânda balık servisinin yapılmıyor olması? Ki Kırıkkale´nin böyle bir balık lokantasına şiddetle ihtiyacı var!

Peki, Gölet Kebap´ta neden balık yok?

Yıllardır Türkiye´nin birçok şehrine gidip, birçok şehrinde farklı mekânlarda yemek yeme fırsatı buldum. Tüm bu mekânlarla ilgili tecrübelerimi de dünyaca ünlü Internet Seyahat Rehberi ve Operatörü ?Trip Advisor´da? paylaşıyorum. Hatta bu anlamda da sitenin en aktif yorumcularındanım. Şu bir gerçek ki kebap ve balık çok farklı iki kültür ve çok farklı iki mutfak? Hal böyle olunca da balığın olduğu yere kebap, kebabın olduğu yere balık sokarsanız birinin kalitesinden taviz vermek zorunda kalabiliyorsunuz. Bunun örnekleri Kırıkkale´de de mevcuttur!

Tabi, gölün orta yerindeki bir mekânda insanın ilk aklına gelen balık oluyor.

Bence bu isteğimizi Gölet Kebap´ın işletmecilerine ya da şehrimizin farklı işletmecilerine buradan iletelim. Ama aynı mekân içerisine değil tabi ki. Kırıkkale´mizde o kadar çok gizli ya da atıl kalmış su kenarı mekânlar var ki, neden bir yenisi de ?Balık Lokantası? olarak açılmasın?

Gölet Kebap´taki sunum, nezaket, temizlik, pratiklik ve tabi ki tüm bunların en başında fiyat politikasıyla açılacak her yeni mekânın lezzetlerini tatmaya hazırım.

Dileğim o ki, Gölet Kebap ya da benzeri mekânlar Kırıkkale halkının ilgisini görsün. Bu ilgi karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde ebedi olsun. Mekân sahipleri fiyat, hizmet, temizlik ve kalite politikasından taviz vermesin. Kırıkkale halkı da, ?Yav ora bizim bilmem kimin? Boşver, ondan adam olmaz? Ya da yer içer kalkar gideriz, dert değil!? anlayışından kurtulsun, bakın o zaman daha ne güzel mekânlara kavuşuruz.

Gölet Kebap´ın işletmecilerine ve başta takım liderleri Oğuzhan Kayalak kardeşim olmak üzere tüm çalışanlarına başarılar dilerim.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ