Kırıkkale´nin en eski camisinin yapımına başlandı

Kırıkkale´nin en eski camisinin yapımına başlandı

RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇILACAK

Kırıkkale´nin en eski camisinin yapımına başlandı

Kırıkkale´nin en eski camileri arasında yer alan ve 59 yıl önce halkın gayretleriyle yapılan Çarşı Camii´nin yeniden yapımına başlandı. Uzun uğraşlar sonucu özel mülkiyetten kurtulan caminin yerine 3 bin 500 kişinin ibadet edebileceği yeni bir cami yapılacak.

RAMAZAN AYINDA

1946 yılında Çarşı Camii Koruma ve İhtiyaçlarını Sağlama Derneği´nin kurulmasının ardından halkın yardımlaşmasıyla 1956 yılında yapılan Çarşı Camii´nin yıkım çalışması başladı. Yıllardır süren hukuk mücadelesinin ardından özel mülkiyetlerden kurtulan Çarşı Camii´nin gelecek yıl Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

İHTİYAÇ VAR

Caminin yıkılarak yeniden yapılması çalışması çevrede bulunan esnafları memnun etti. Caminin yenilenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten esnaflar, şehir merkezinin ortasında kente yakışır şekilde daha güzel bir caminin yapılmasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

GEÇMİŞİ ANIMSATACAK

Bir bölüm arsası özel şahıslara ait olduğu için özellikle yapılaşma manasında çalışma yapılamayan caminin arsası yıllar sonra dernek mülkiyetine geçti. Arsa sahiplerinin de müdahil olduğu dava, Diyanet Vakfı´nın lehine sonuçlanmasının ardından dernek yönetimine devredildi. Mimari tarzda büyük ve çok amaçlı yapılması planlanan cami, geçmiş tarihi yansıtacak özelliğiyle büyük dikkat çekecek.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü