Kırıkkale´nin çehresi değişecek

Kırıkkale´nin çehresi değişecek

14 BLOKTAN OLUŞAN 564 DAİRELİK MKE LOJMANLARININ TEMELLERİ YÜKSELİYOR

14 BLOKTAN OLUŞAN 564 DAİRELİK MKE LOJMANLARININ TEMELLERİ YÜKSELİYOR

Kırıkkale´nin çehresi değişecek

Geçtiğimiz yıl Kırıkkale Belediyesi ile MKE arasında 152 dönüm arazinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi münasebetiyle imzalanan protokol kapsamında inşaatına başlanan bloklar hızla yükseliyor.

BLOKLARIN TEMELLERİ ATILIYOR

İmzalanan protokol gereğince teslim alınan 152 dönüm araziye 564 konut ile bir adet Sosyal tesis yapılacak. İlgili firma tarafından başlanan yıkım işleminin ardından örnek blokun kaba inşaatı sürüyor Millet Caddesi üzerinde bulunan arazide MKE´ye ait lojmanların temelleri birer birer atılmaya başlandı.

MİLLET CADDESİ ÜZERİNDE YAPIMI DEVAM EDEN KONUTLARIN HER BİRİ ON BİR KATLI OLACAK

Yapımına başlanan lojmanların arsası Jandarma lojmanlarının sınırından başlayarak eski Rektörlük binasının bitişiğine kadar uzanıyor. 2 parsel halinde yapılan lojmanların birinci parselinde 6 blok, ikinci parselinde ise 8 blok bulunuyor. Tünel kalıp sistemi ile yapılan binaların tamamı 106 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip.

MKE KONUTLARI 106 BİN METRE KARE KAPALI İNŞAAT ALANINA SAHİP

Bir dairenin büyüklüğü brüt 132 metrekare olmak üzere tamamı 564 daire ve 14 blok halinde yapılacak. Binaların yüksekliği ise 11 katlı olacak. İller Bankasının katkısıyla yapılan 564 dairelik MKE lojmanlarının müteahhitliğini GİNTEK Anonim şirketi yapıyor.

LOJMANLARIN 800 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR

2016 yılı Temmuz ayında inşaat arazisini teslim alan müteahhit firma lojmanların tamamını 800 günde teslim etmeyi planlıyor. Lojmanlar taahhüt edilen günde yapıldığı takdirde 2018 yılının son aylarında teslim edilmiş olacak.

SOSYAL TESİS BİNASI 3. KAT SEVİYESİNE GELDİ

Aynı firma tarafından yapılan MKE´ye ait Lokal ve Sosyal Tesiste de inşaat çalışması son hızla devam ediyor. 4 katlı olarak yapılan Sosyal Tesis şu anda faaliyet gösteren Lokal ve Misafirhanenin hemen önünde yapılıyor. İnşaatı hızla devam eden Sosyal Tesis 3.kat seviyesine gelmiş durumda.



tarafsız
23.12.2016 00:00:30
Kırıkkalenin çehresinin felan değiştigi yok yıllardır aynı dışardan gelen akrabalarımız da aynı şeyi diyor ne degişmesi anca göç veriyor..

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü