Kırıkkaleli sanayiciye öncelik tanıyacağız

Kırıkkaleli sanayiciye öncelik tanıyacağız

KIRIKKALE'NİN EN BÜYÜK EKSİĞİ SANAYİCİ VE İHRACATÇISININ OLMAMASI

Kırıkkaleli sanayiciye öncelik tanıyacağız

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale'nin en büyük eksiği sanayici ve ihracatçısının olmaması. Artık sanayici müteşebbisler yetiştirmemiz gerekiyor. Biz Silah OSB'de Kırıkkaleli sanayicilere öncelik tanıyacağız” dedi.

DEVLET BİTMEDİĞİ SÜRECE KIRIKKALE BİTMEZ

TOBB 8. Sanayi Şurası'ndaki konuşması gündem olan ve MKE'nin modernleşmede önünün açılması için öneriler veren TSO Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale'de yaşayan her bireyin MKE'ye duyarlılık göstermesini ifade ederek, Biz sesimizin çıktığı kadar MKE'nin gelişip, modernleşip, bu atıl durumdan çıkması için çabalıyoruz. Şuan Kırıkkale'de 50 bin emekli varsa bunun 30 bini MKE'den emekli olmuş ve geçimini bu emekli maaşı ile sağlıyor.  Emekli şehri diye bazen Kırıkkale'yi hafife alıyorlar ama şuan bir kriz olsa, bu krizden en az etkilenecek şehir de Kırıkkale'dir. Devlet bitmediği sürece Kırıkkale bitmez” dedi.

AÇIĞI SİLAH OSB İLE KAPATMAK İSTİYORUZ

MKE'nin bu güne kadar iyi değerlendiremediğini sözlerine ekleyen Gök, İşçi ruhu önemli ancak yan sanayi oluşumu gerçekleştirmeliydi. Bin 28 ürünün, sadece 28'i yerli. Bin tanesi ise yabancı yan sanayi ürünleridir. Bu bizi çok üzüyor. Biz bu açığı Silah Organize Sanayi Bölgesi ile kapatmak istiyoruz. Artık sanayici müteşebbisler yetiştirmemiz gerekiyor. Şehirler sanayicisi güçlü ise gelişiyor. Kırıkkale'nin en büyük eksiği de sanayici ve ihracatçımız olmamasıdır. MKE üzerindeki ölü toprağını atmalı ve şehrimiz eski günlerine kavuşmalıdır” dedi.

23 ADET MÜRACAAT VAR

Organize Sanayi Bölgelerindeki Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Olarak Tahsisine İlişkin Sürenin Uzatılması Hakkında Resmi Gazetede yayımlanan kararın Silah OSB'ye getirileri ve götürüleri hakkında sorulan soruya cevap veren Gök, Silah OSB Türkiye'de ilk ve tek özeliği taşıyor. İlimiz Organize Sanayi Bölgeleri teşviklerinde 5. bölgede yani en yüksek teşvikin sağlandığı bölgede yer alıyor. Burada pozitif bir ayrımcılık olacak. Kırıkkaleli sanayicilerimize öncelik tanınacak. Şuan Kırıkkaleli sanayicilerimizden 23 adet müracaat var” dedi.

AMİRAL GEMİSİ MKE OLMALI

Milli Piyade Tüfeği (MPT) ile ilgili TOBB Şurası'nda yaptığı konuşmaların yanlış anlaşıldığını ifade eden Gök, MPT'nin ana üretiminin MKE tarafından, diğer parçalarının ise Kırıkkale Silah OSB'de üretilmesi gerektiğini söyledik. Biliyorsunuz ki tüfeğimizin MKE'de kalması için bir heyet oluşturduk. Bu heyetle Savunma Bakanlığı'na, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na gittik. Bize ne istediğimizi sorduklarında, tüfeğimizin patentini 28 milyon karşılığında alalım dedik. Başbakana sunumumuzda da bundan bahsettik. Standart kalite, standart fiyat, standart hizmet olabilmesi için bu işin amiral gemisi MKE olmalı” dedi.

TABANCAYA SAHİP ÇIKILMADI

Gök sözlerine şöyle devam etti; Farkında mısınız bilmiyorum ama tabanca giderken böylesine bir tepki verilmedi. Kırıkkale halkı MPT'nin Kırıkkale'de kalması için sabrının son damlasına gelmiş gibi tepki gösterdi ve sahip çıktı” dedi.

TUTTUĞUNU KOPARAN VEKİL…

7 Haziran'da yapılacak seçimlerden beklentilerini de paylaşan Gök, Kırıkkale'nin gelişmesi ve güçlenmesi için, ticaretçisine, sanayicisine sahip çıkacak, Kırıkkale için tuttuğunu koparacak vekiller istiyoruz” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı