Kırıkkaleliler Tespihi seviyor

Kırıkkaleliler  Tespihi seviyor

Dağlarda çobanlık yaparken şeker hastalığına yakalandığı için seyyar tespih satışına başlayan Veli Taş günde Akşama kadar 8-10 tespih satarak evinin etmek parasını kazındığını belirtti. Taş “Kırıkkaleliler tespihi çok seviyor”

KIRIKKALE’LİLER TESPİHİ SEVİYOR

Yıllarca dağlarda çobanlık yaptıktan sonra seyyar tespih satıcılığına başlayan 60 yaşındaki Veli Taş her şeyin bir tutkununun olduğu gibi tespih’in de tutkunlarının olduğunu söyledi. Tütün tiryakiliği gibi, yüzük veya kahve bağımlılığı gibi tespih bağımlılarının bir hayli fazla olduğunu belirten Veli Taş bu işe başlamadan önce de kendisinin tespih taşıdığını ancak bu işe başladıktan sonra bunun hastalık seviyesinde tutkunlarının olduğunu hatta günlük tespih soranlarla bile karşılaştığını söyledi. Taş “Kırıkkaleliler tespihi seviyor” dedi.

 

ÇOBANLIKTAN TESPİHCİLİĞE

Sokakta, kafasındaki kasketi ile şalvarı, ayakkabısı ve elindeki renk renk tespihlerle dikkat çekici giyim tarzıyla Kırıkkale cadde ve sokaklarında görmeye alışık olduğumuz yaşlı adamın aslında ilginç bir hikâyesinin olduğu ortaya çıktı.  Kendi anlattıklarına göre Çorum’un Sungurlu ilçesinden olan 61 yaşındaki Veli Taş 15 yıla yakın dağlarda çobanlık yaptı. Bir süre sonra ağır şeker hastalığına yakalandığı için dağlara veda etmek zorunda kaldı.

 

EŞİ İLE KİRADA OTURUYOR

Beş erkek çocuk babası yaşlı adam başka bir mesleği olmadığından bir müddet boş gezdikten sonra evini geçindirmek için tespih satmaya başlamış. Sabah erken saatlerde evden çıkarak cadde ve sokaklarda sattığı tespihlerle evini geçindirmeye çalışıyor, Bağlarbaşı Mahallesinde 300 lira kira ile gecekondu bir evde kendisi gibi şeker hastası eşi ile birlikte yaşayan Veli Taş ekmek parası için sabahın erken saatinde evden çıktığını geç saatlere kadar dolaşmadığı cadde ve sokağın kalmadığını belirtti. Yaşlı adam tespihlerin kalitesine ve özelliğine göre 100 liraya olanında olduğunu bin liralık olanında olduğunu söyledi. 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ