Kırıkkaleli Öğrenciler 400 Kg Atık Pil Topladı

Kırıkkaleli Öğrenciler 400 Kg Atık Pil Topladı

Kırıkkale Belediyesi geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Kırıkkale’de ki okullar arasında düzenlediği “Atık Pil Toplama” kampanyası sonucu toplanan 408 kilogram atık pili teslim etti.

Teslimi Yapıldı

Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü geçen yıllarda olduğu gibi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başlangıcında da şehirdeki okullarda atık pil toplama kampanyası başlattı. Tüm okulların katıldığı kampanya sonucu okullarda toplanan atık piller Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerince okullardan alınarak imhası için ilgili kuruma teslim edildi.

Yaşanabilir Çevre

Kırıkkale Belediyesince yapılan açıklamada “Bu kampanya ile amacımız, atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmaktır” ifadesine yer verildi. Atık pil toplama kampanyasına 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı için de devam edilmesi planlanırken, vatandaşlar ve öğrenciler toplamış oldukları atık pilleri okullara, Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne, toplama yerlerine ve muhtarlıklara teslim edebilmekteler.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız