Kırıkkaleli Kadınlar Yeteneklerini Keşfediyor

Kırıkkaleli Kadınlar Yeteneklerini Keşfediyor

Kırıkkale Belediyesinin açtığı kurslarda kursiyerler yeteneklerini keşfediyor, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını gelecek kuşaklara aktarıyor

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SANAT DALI

Kırıkkale Belediyesinin Mahalle Konaklarında açtığı el sanatları atölyeleri, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını gelecek nesillere aktarmada köprü görevi görüyor, bunlardan biri de Cam ve Mozaik Kursu. Kırıkkale Tarihi evlerde açılan kursta Kırıkkaleli hanımlar ilgi gösteriyor. Cam ve Mozaik kursuna katılan kadınlar unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını yaşatıyorlar.

BİR BİRİNDEN GÜZEL ESERLER

Eğitimlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “hanımlarımız bu kurslarımıza katılarak sosyalleşiyorlar. Ayırca hobi olarak takip ettikleri bu kurslarda aldıkları eğitimleri daha sonra mesleğe dönüştürerek gelir elde edebiliyorlar. Özellikle Cam ve Mozaik kursunda kursiyerlerimiz bir birinden güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Bunların satışlarını da yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar” dedi.

EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Başkan Saygılı “Kırıkkale Belediyesi Mahalle konaklarımızda birçok alanda kurslar düzenliyor ve örnek çalışmalara imza atıyor. Mozaik ve cam atölyeleri Kırıkkale’de unutulmaya yüzmüş tutmuş sanat dalını yaşatıyorlar. Bunun yanı sıra Mahalle Konaklarımızda tel kırma, dikiş, nakış, arogomi yapıyar. Bu kurslarımızda yüzlerce mezun verdik” ifadesini kullandı.

TİCARETİNİ YAPACAĞIZ

Cam atölyesine katılan kursiyeler, sosyal medyadan duydukları Kırıkkale Belediyesinin Cam Mozaik Kursuna katıldıklarını, keyifle atölyeye geldiklerini belirterek merak ettikleri bir sanat hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ediyorlar. Kursiyerler, hobi olarak başladıkları bu kursalarda kendilerini geliştirerek devamında ortaya çıkarttıkları eserleri satışa sunarak ticaretini yapmak istediklerini belirterek kendilerine emekleri geçen kurs hocalarına teşekkür ediyorlar. çalışıyorum. Çalışmama rağmen burası benim için bir terapi niteliğinde. Manevi yönden çok rahatlık veriyor. Hobi olarak başladım ve işi ticarete dönüştürdüm.

MÜRACAAT TARİHİ KIRIKKALE EVLERİ

Kırıkkale Tarihi evlerde açılan Cam Mozaik atölyesine katılmak isteyenler, hafta içi mesai saatlerinde kursa müracaat ederek katılabiliyorlar. Özellikle bayanların ortaya çıkardıkları bir birinden güzel eserler bu kurs yerinde bulmak mümkün.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız