Kırıkkaleli çiftin hayatı alt üst oldu!

Kırıkkaleli çiftin hayatı alt üst oldu!

Kırıkkale’de diyabet hastası çiftin her ikisinin de hastalıkları nedeniyle sağ bacakları kesildi. Maddi imkansızlıklarla mücadele eden çiftin ise en büyük hayali, akülü sandalye sahibi olabilmek.

VÜCUDUNDA YARALAR ÇIKMAYA BAŞLADI

Kırıkkale’de yaşayan 60 yaşındaki diyabet hastası Yıldırım Şengül ve kendisi gibi diyabet hastası olan 58 yaşındaki eşi Meryem Şengül’ün hastalıkları nedeniyle vücudunda yaralar çıkmaya başladı. Tedavi için Kırıkkale ve Ankara’da birçok doktor gezen Şengül çiftinin sağlık durumlarının kötüye gitmesi ve  kangren riski taşımaları nedeniyle çiftin her ikisinin de sağ bacakları kesildi. 

PROTEZ BACAĞI ALAMADI

Ameliyatın ardından protez bacak takılması önerilen Şengül çifti, yaşadıkları maddi yetersizlik nedeniyle, protez bacağı alamadı. Bu nedenle yaklaşık 1 yıldır yürüyemeyen çift, günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak hale geldi. Yıldırım Şengül ve Meryem Şengül çiftinin şuan en büyük hayali ise akülü sandalyelere sahip olabilmek. 

İKİMİZİN DE BİR HAFTA ARAYLA SAĞ BACAĞI KESİLDİ

Sağ bacağı kesilen koca Yıldırım Şengül, yaşadıklarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl şekerden dolayı burada bir tedavi gördüm ama bir sonuç alamadım. Malzeme yok burada dediler. En son Ankara'ya hastaneye gittim. Bacağımın kesilmesi gerektiğini söylediler. Benden sonra eşimde rahatsızlanmış onu da Çankırı'ya götürmüşler. Onunda bacağı kesildi. İkimizin de bir hafta arayla sağ bacağı kesildi. Biz bakıma muhtaç iki insanız. Ben gücüm yettiğince işlerimizi halletmeye çalışıyorum. Ama yeterli değil. Çünkü dışarı çıkamıyoruz. Eşimle ben akşama kadar evin içerisindeyiz. Artık çok sıkıldık. Bizi dışarı çıkaracak kimsede yok. Bir akülü arabamız olsa en azından onla gider ihtiyaçlarımızı karşılarız. Yetkililerden ve hayırsever insanlardan yardım istiyoruz. Ben emekliyim ama emekli maaşıyla ancak evimizin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Hastalığımız için tedaviye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız