Kırıkkale?den Taksim?e destek

Kırıkkale?den Taksim?e destek

Kırıkkale Üniversitesi`nde öğrenim gören yaklaşık 250 öğrenci, gruplar halinde geldikleri Cumhuriyet Meydanı`nda, İstanbul`da Taksim Gezi Parkı`nda ağaçların sökülmesine direnenlere karşı polisin şiddet uygulamasını protesto için oturma eylemi yaptı.

SON YEŞİL ALAN YIKILMAK İSTENİYOR
Polis, alanda geniş güvenlik önlemi alırken, üniversiteliler adına basın açıklamasını okuyan Hukuk Fakültesi öğrencisi Ahmet Özer, "Burada toplanma amacımız bir insanlık dramına dikkat çekmek ve tepkimizi Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri olarak ortaya koymaktır" dedi. Taksim`de yaşanan olaylarda polisin tutumunun halkın sabrını taşırdığını belirten Özer, "İstanbul`un merkezinde neredeyse son yeşil alan olan Taksim Gezi Parkı`nı da tüm İstanbul gibi bir beton yığınına dönüştürülmek istenmesini kınıyoruz. Dünyanın en gözde kenti olan İstanbul`un doğal ve kültürel miras alanları bir bir yok olup gitmektedir. Vatandaşlarımızın tek derdi anayasal hakları kullanmaktı. Şehrin doğasını bozdukları yetmiyor gibi bir de çeşitli kimyasal kullanarak insanlığın doğasını bozmaya çalışıyorlar" dedi.

MARŞLAR SÖYLENDİ
Bazı siyasi partiler ile KESK ve Atatürkçü Düşünce Derneği`nin de destek verdiği eylemde öğrenciler `Hükümet istifa` sloganları attı, İstiklal Marşı, 10`uncu Yıl Marşı ve Gençlik Marşı`nı söyledi.



a-haber.net
2.06.2013 22:21:57
Bir Kırıkkaleli olarak pusula gazetesini ve sitenizi tebrik ediyorum. Türkiye yanıyor yurdun dört bir yanı protesto gösterileri ile kaynıyor sizin dışınızda hiç bir Kırıkkale internet sitesi bu olaylara yer vermemiş. yazıklar olsun. yalakalık olurda bu kadarı olmaz. Bana ne Çorumlulardan, aşfiad tan, çözülme sürecine destek veren muhtarlardan

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ