KIRIKKALE’DEN BAŞLATILAN HEREKAT HEDEFİNE ULAŞTI

KIRIKKALE’DEN BAŞLATILAN HEREKAT HEDEFİNE ULAŞTI

İAYTDF Kuruldu İç Anadolu Yörük Türkmen Derneklerinin bir federasyon çatısı altında toplanması amacıyla başlatılan çalışmalar hedefine ulaştı. Federasyon kurulma çalışmaları başlatıldı.

 

KURULMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Yörük Türkmen kültürünün yaşatılması, kültürün gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurulan Yörük Türkmen Dernekleri Kırıkkale’de başlatılan çalışmayla bir federasyon çatısı altında toplanıyor. Uzun zamandır Kırıkkale’de sürdürülen federasyon kurulum çalışmaları hedefine ulaşmış durumda. Federasyonun kurulum yazısının alındığını duyuran Federasyon Kurucu Üyelerinden Ali İhsan Akkaya çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü açıkladı.

 

FEDERASYONUMUZ HAYIRLI OLSUN

Akkaya açıklamasında “Yüreğinde ay-yıldızlı Türkiye sevdasından başka hiçbir sevda olmayan, vatan, millik ve bayrak sevgisini iliklerine kadar hisseden insanlarımızın oluşturduğu Yörük Türkmenler Derneklerimizi Federasyon çatısı altında toplamak bizlere onur ve gurur verecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde sosyal, kültürel ve dayanışma faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Federasyonumuz ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız