Kırıkkale`den Ağrı`ya gönül köprüsü

Kırıkkale`den Ağrı`ya gönül köprüsü

Sulakyurt Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümünde okuyan öğrenciler, kalem ve silgilerini Ağrı`daki öğrenci kardeşlerine gönderdiler.

BİR İNSANLIK ÖRNEĞİ

``Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi yardımseverdir`` vizyonunu önce okullarında, Kırıkkale genelinde ve daha sonra da başka illere kadar uzanarak yardımlarını Ağrı`ya kadar ulaştıran hemşire öğrenciler, aynı zamanda da bir insanlık örneği de gösterdi. Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi`nin son sınıfında okuyan hemşirelik bölümü öğrencileri, sınıf öğretmenleri koordinesinde yardım kampanyası başlattı.

KALEM VE SİLGİ TOPLADILAR

Öğrenciler, kendilerine ait kurşun kalemlerin yanı sıra arkadaş ve çevrelerinden de kalem ve silgi topladı. Topladıkları bir koli kalem ve silgiyi Ağrı`daki Yatılı İlköğretim Bölge okuluna gönderdi. Okul Müdürü Ali Türkmen, öğrencilerdeki yardım etme duygusunun bu şekilde iller arasına kadar uzanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Öğrenciler adına duygularını dile getiren Öğrenci Meclis Başkanı Kayacan Kaya ise, bu tür yardımlara tüm arkadaşlar olarak duyarlı olduklarını, daha önce de aynı okula çeşitli okuma kitapları da gönderdiklerini söyledi.

ÖĞRETMENLERDE DESTEK VERDİ

Kaya, "Okulumuzda daha önceki yıllarda öğretmenimiz olan Melike Başer Ağrı merkez Gazi Yatılı İlköğretim Bölge okuluna tayin oldu. Öğretmenimizle yapığımız görüşme neticesinde oradaki öğrenci kardeşlerimiz için `çam sakızı çoban armağanı` misali arkadaşlarımızla organize olarak kalem ve silgilerimizi onlara göndermeye karar verdik. Öğretmenlerimiz de bu güzel faaliyetimize destek vererek rehberlik ettiler. Güzel bir dayanışmada bulunduk inancındayız. Çok mutlu ve huzurlu olduk. İnşallah bu etkinliğimiz diğer okullardaki arkadaşlarımız için de örnek oluşturur" dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti