Kırıkkale´den güzel duygularla ayrılıyorum

Kırıkkale´den güzel duygularla ayrılıyorum

NUR CAMİİ KIRIKKALE´NİN YILDIZI OLDU

Kırıkkale´den güzel duygularla ayrılıyorum

Yaklaşık 6 yıl görev yaptıktan sonra Eskişehir müftülüğüne atanan Müftü Bekir Gerek Kırıkkale´de görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek ?Bizim alanımızda büyük boşluk vardı bu boşluğu doldurduk, yaptığımız çalışmalar bizim iyi anılmamızın vesilesi olacak? dedi.

ÇALIŞTIK, GÜZEL HİZMETLER YAPTIK

Kırıkkale´de yaklaşık 6 yıl görev yaptıktan sonra Eskişehir İl Müftülüğü görevine atanan İl Müftüsü Bekir Gerek, veda ziyaretleri kapsamında Gazetemizi ziyaret etti. Gazete sahibi Mehmet Altundağ ve Yazı İşleri Müdürümüz Murat Karadağ ile görüşen Gerek Kırıkkale´de görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Kırıkkale´de kendi alanı ile ilgili büyük boşlukların olduğunu bu süre içinde bu boşluğu özverili bir şekilde çalışarak doldurduğunu belirten Müftü Bekir Gerek, bu kapsamda basının kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

NUR CAMİİ KIRIKKALE´NİN YILDIZI OLDU

6 yıllık görevi süresince yaptıkları hizmetlerden öne çıkanları anlatan Gerek, Kırıkkale´de göreve başladığında Kur´an ve Sünnet ışığında hizmet edeceği şeklindeki sözlerini hatırlatarak ?Allah´a hamd olsun güzel çalışmalar yaparak güzel eserlere imza attık bu dönem içerisinde Kur´an ve sünnet ışığında çalıştık. Kendi görevlerimiz ve halkımızın her zaman yanında olduk. Düşüncesi ve fikri, partisi, meşrebi anlayışı ne olursa olsun herkesle kucaklaştık. Şehrimizde kardeşlik, birlik ruhunun canlanmasına önemli katkı verdik. Müftülük her kesim tarafından tanındı ve kabullenildi, sevildi ve takdir gördü. Sözüne değer verildi, itibar edildi? dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI DAHADA GÜTÇLENDİRDİK

Yapılan projeler ve bu projelerin hayata geçirilmesi sürecinde kamuoyunun kendilerine büyük destek verdiğini de anlatan Müftü Gerek ?Bizlerde bu değer ve itibar arttıkça çalışma azmimizi daha da güçlendirdik. Toplumun her kesimine hizmet verme içerisinde olduk. Alevi dernekleriyle, cami dernekleriyle, gazetecilerimizle ve diğerleriyle. Müftülüğümüzün tanınmasında önemli bir hizmet olmuştur. Ben her gittiğim yerde basınla olan ilişkilerime çok değer verdim. Basın, hizmet edenlerin sesi ve soluğudur. Ben bu desteği, daha önce görev yaptığım yerde de almıştım. Kırıkkale´de de basınımızın çok desteğini aldım.?

NUR CAMİİ KIRIKKALE´NİN YILDIZI OLDU

Geçtiğimiz yıl ibadete açılan Nur Camin Kırıkkale´nin yıldızı Türkiye ye örnek bir eser olduğunu belirten Gerek ?Kırıkkale´de hizmetlerimizi vatandaşlarımızın büyük desteği sayesinde gerçekleştirdik. Hem devlet büyüklerimizle hem de halkımızla bütünleşmek suretiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Eskiden ulu mabetleri sultanlar yaptırırdı. Şimdi ulu mabedi hep beraber Kırıkkaleliler olarak birlikte yaptık. Tarihimizde ne kadar ulu mabetler varsa bir sultanın ismi vardır orada. Ama burada Nur Camii´nin ismi var. Bu önemli bir başarı diye düşünüyorum. Bu bakımdan Türkiye´de yan yana koyun, alt alta koyun Külliyesi ile beraber Türkiye´de ki bu anlamda mabedin sayısı 10´u geçmez? dedi.  

NUR CAMİİ ULUSLARARASI ÖDÜLLER ALDI

Türkiye´de sayılı camiiler arasında yer alan Nur Camiin gerek mimari, gerek diğer yapılaşması ve ışıklandırmasıyla çeşitli ödüllere layık görüldüğünü de anlatan Gerek ?Nur Camii´nin muhteşem bir estetiği var. Nur Camii´nin bütün güzellikleri detaylarında gizlidir. Bu gizliliğinden dolayı mimari güzellikleri ortaya çıkarmak için yaptık. Nur Camii detayındaki güzelliklerinden dolayı Uluslararası 3 tane ödül almış. Şehir pırıl pırıl oluyor, ama o kadar enerji tasarrufu var ki. Bir lamba kadar enerji yakıyor. Bizim ampullerimizin ömrü 30-40 yıllık. Bu camide birinci sınıf malzeme ve birinci sınıf işçiliğe çok önem verdik. Onun için güzel çıktı, boyamadık. Sadeliğe önem verdik. Nur Camii´ni kitap haline getirdik. Burada en çok önemsediğimiz camiinin mimari özellikleri? diye konuştu.

ÜNİVERSİTE BÖLGESİNE CAMİ VE KÜLLİYE

Çalışmalarında Kırıkkale Üniversitesinden büyük destek gördüklerini belirten Müftü Bekir Gerek Üniversite kampüsü çevresinde yeni bir proje yaptıklarını ve şu anda çalışmaların başladığını söyledi. Gerek bu konuda ise şöyle konuştu ?Bu başlı başına bir iş. Nur Camii devasa bir eser olduğu için göze burası çarptı. Bunun dışında da önemli hizmetler ortaya koyduk. Bu hizmetlerin içerisinde 10 tane camii yapıldı. Camilerin her birisi 1 Milyon ile 3 Milyon TL arasında maliyetli camiler. Bugüne kadar hiç camisi olmayan üniversiteye cami yaptırdık. Bizim çok önemli bir projemiz daha Yahşihan Yenişehir Bölgesinde 16 dönüm üzerinde Üniversite öğrencilerine hitap etmek üzere Külliyeli yeni bir camiinin yapılması konusunda gerekli işlemleri başlattık.?

5 YIL İÇİNDE TAMAMLANMIŞ OLACAK

Proje aşaması tamamlanmış olan bu eserin 5 yıl içinde tamamlanacağını anlatan Gerek ?Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu eser hayata geçecek. Kırıkkale´de ki üniversitelilere sahip çıkmış olacaktır. Kırıkkale´nin mega projesidir. Herkes buna sahip çıkacaktır. Din eğitimi anlamında da biz din eğitimini ayağa kaldırdık. 100 tane yeni Kur´an Kursu açtık. 36 olan Kur´an Kursu sayısı, 137´ye çıkmış oldu. 1650 olan öğrenci sayısı 4500-5200 arasına yükseldi. Hafızlık müessesi hayata geçti. Şimdi çocuklarımız hem İmam Hatip Ortaokulunu okuyor, hem de Hafızlık yapıyor. Toplamda 180 kişi kapasiteli hali hazırda Kur´an Kursumuz var? dedi.

36 OLAN KURAN KURSU SAYISI 136 OLDU

Kırıkkale´deki 36 olan Kuran Kursu sayısının 136´ya çıktığını belirten Gerek ?200 kişilik Hafızlık Kur´an Kursumuz Türkiye´de örnek gösterildi. Ortalama 350-400 kişilik Hafızlık eğitimi veren Hafızlık müessesi ortaya çıkacak. Kırıkkale ileriki dönemlerde Hafızları, Ulemaları, Âlimi, bu sayede görev alan Müftüleri ile anılan bir şehir olacaktır. Bizler kısa vadeli değil, yaptığımız işlerde uzun vadeli düşünüyoruz.?

KIRIKKALE´NİN PARLAYAN YILDIZI OLDU

Nur camii ve külliyesinin Kırıkkale´ye artı değerler kattığını da belirten Gerek ?Fizik mekân olarak bakmamalıyız. Sebil çeşmesinden Kandil gecelerinde, şerbetlerin akması bu bir kültürü oluşturuyor. Nur Camii ile Kırıkkale şehir oldu. Aydınlatması ile Kırıkkale´nin parlayan yıldızı oldu. Nur Camii´nin önünün açılması gerekiyor. Daha iyi şekilde kaynaşmak istiyorsak, meydanla bütünleşmesi gerekiyor. Kırıkkale´de camileri güzelleştirdik. Camiyi yapan, cami yapımında emeği geçenleri, camilere bakan dernek yönetimlerini ödüllendirdik. Kadınların namaz kılma yeri güzelleştirildi. Nur Camii´nde her Cuma günü ?Sabah Namazı Buluşmaları´ yapıyoruz. Biz gençlerimize ayrı bir önem verdik, hiç ihmal etmedik. Bu hizmetleri tek başıma yapmadım ekibimle beraber, halkımızla ve devlet büyüklerimizle yaptık. Hepimizin bu sevapta hissiyatı var. Gök kubbede hoş bir seda bıraktık. Kırıkkale´ye hizmet etmekten büyük bir onur duyduk. Artık kendimizi Kırıkkaleli hissediyoruz. Kırıkkale´yi unutmayacağız. Hizmetlerimiz helal olsun? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü