KIRIKKALE’DE SU TÜKETİMİ YÜZDE YÜZ ELLİ ARTTI

KIRIKKALE’DE SU TÜKETİMİ YÜZDE YÜZ ELLİ ARTTI

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına aşırı sıcaklar günlük su tüketimini de büyük oranda artırdı.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına aşırı sıcaklar günlük su tüketimini de büyük oranda artırdı. Kırıkkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü verilerine göre Kırıkkale’de bu yaz aylarında günlük su tüketimi geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüz elli, yani üç katı oranında artı. Bu yılın ilk yarısı tüketilen su tarihi seviyeye çıkarak 6 milyon metre küpü geçti.

BAHÇE SULAMARINDA ŞEBEKE SUYU KULLANILMAMALI

Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada, Bahçe sulama, araç ve halı yıkama gibi faaliyetler nedeniyle zaman zaman şebekelerde basınç sorunu yaşandığı hatırlatıldı. Su sıkıntısı yaşanmaması için bahçelerin sulanmasında şebeke suyu kullanılması yerine yağmur suyu sarnıcı veya damlama sulama sisteminin kullanılması yönünde vatandaşları duyarlı olmaya davet edilen açıklamada, içme ve kullanma suyunun amacı dışında sulamada kullanılması, su sarfiyatını arttırarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olduğu bildirildi.

BASINÇ PROBLEMİ YAŞANMAKTA

Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada “Yaz mevsiminde artan su tüketimi nedeniyle şebeke sularında azalma ve şehrin bazı bölgelerinde su basınç sorunu yaşanmaktadır. Kuraklık ile mücadele ve doğamızın korunması için bahçe sulama, araç ve halı yıkama gibi faaliyetlerde şebeke suyu kullanılmaması ve suyumuzun daha bilinçli tüketilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın şebeke suyunun kullanım konusunda çok hassas davranmalarını rica ediyoruz” denildi.

6 MİLYON METRE KÜPE ULAŞTI

Kırıkkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü verilerine göre geçtiğimiz yıl 01 Ocak - 31 Temmuz 2022 arası kullanılan su miktarı 2 milyon 701 bin 320 metre iken aynı dönem 2023 yılı için kullanılan su miktarı 6 milyon 392 bin 451 metre küpe ulaştı. Yüzde yüz ellinin üzerinde yaşanan artışın en büyük faktörünün bahçe sulamasında olağan dışı yaşanan artışın etsinin büyük olduğu belirtildi. Öte yandan kaçak su kullananların tespit edilmesi için de ekiplerin 7/24 inceleme yaptığı, yapılan tespitler sonucu idari işlemlerin yanı sıra cezai işlemlerde bulunulması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Yapılan açıklamada kaçak su kullanımının 1 ile 3 yıl arası hapis cezası olduğu hatırladı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız