Kırıkkale’de Sporun Ve Sporcuların Yıldızı Parlıyor

Kırıkkale’de Sporun Ve Sporcuların Yıldızı Parlıyor

Kırıkkale’li genç sporcular; Boks, Halter, Atletizm, başta olmak üzere bir çok spor dalında 2021-2022 döneminde düzenlenen Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda önemli dereceler alarak İlimizi ve Ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

PANDEMİYE RAĞMEN ŞEHRİMİZE BİRÇOK MADALYA KAZANDIRDILAR

Pandemiye rağmen zor şartlarda antrenmanlarını ve hazırlıklarını yapan sporcularımız şehrimize kendi klasmanlarında şampiyon olarak dönmeyi başardılar.

Çok önemli dereceler alan ve birçok dalda Türkiye şampiyonluğunu elde eden sporcularımız müsabakalar esnasında kuşkusuz devletimizin spor tesislerinden ve konaklama imkanlarından faydalansada bu sporcularımızın gerek araç-gereç gerekse lojistik anlamında daha fazla desteklenmesi son derece önem arz ediyor.

 

KIRIKKALE’DE BİR AN ÖNCE SPORCU EĞİTİM MERKEZİ AÇILMALI

Ancak bu sporcularımızın yıllar itibariyle sadece birkaç şampiyonaya katılmış sonrada bu sporu bırakan sporcular olmaması için yani bu sporcu gençlerimizin spor yapma isteklerinin ve gayretlerinin “amatörlükten profesyonelliğe” geçiş yapmasının en büyük yolu ve yöntemi Kırıkkale’de bir SEM (Sporcu Eğitim Merkezi) kurulmasından geçiyor. 2017 yılında hazırlanmış bir rapora göre Türkiye genelinde 25 ilde SEM (Sporcu Eğitim Merkezi) bulunuyor. Bu merkezlerde 1800 civarında çocuk ve genç sporcu istihdam ediliyor. Bu sporcuların bir kısmı yatılı bir kısmı da gündüzlü olarak hem spor faaliyetlerine hem de normal eğitimlerine devam ediyorlar.

SEM’LERDE EĞİTİM ALAN SPORCULARA HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANIYOR

SEM’lerde eğitim görmeye hak kazanan sporculara: Kendi branşlarındaki antrenörler nezaretinde spor eğitimleri veriliyor ve burada eğitim gören sporcuların (yeme, içme, barınma, sağlık ve eğitim ihtiyaçları) devlet tarafından karşılanıyor.

Bu sporcular aynı zamanda normal eğitimine devam ederken kendilerine devlet tarafından yaklaşık aylık 1500 TL maddi destek sağlanıyor.

Dolayısıyla SEM (Sporcu Eğitim Merkezleri) ile TOHM (Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezlerinde) yetişen sporcular kendilerine Devletimizce sunulan imkanlar sayesinde uğraştıkları spordalını daha profesyonelce yapma imkanı buluyorlar.

Kırıkkale’de bir SEM kurulduğu takdirde; şu an itibariyle gerek kapalı spor salonu olsun gerekse sporcuların barınabileceği tesisler olsun yeterli vaziyette.

KIRIKKALENİN TESİSLERİ SEM YAPMAYA ELVERİŞLİ

Bunun yanında eski İdman Yurdu denilen yere yapılması planlanan büyük spor kompleksinin yapılması durumunda Kırıkkale’de halen aktif olarak spor yapan ve yapacak gençlere son derece önemli bir kazanım olacaktır.

 

2021-2022 DÖNEMİNDE ULUSLARARASI VE ULUSAL ALANDA DERECE ALAN SPORCULARIMIZ

1. Pelinsu ŞAHİN: 03 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “U20 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası” müsabakalarında 3000 metrede Türkiye 2.si

2. Melisa TASA: 14 Ağustos 2021 tarihinde Sırbistan/Kraljove’de düzenlenen Balkan Şampiyonasında 3.ü

3. Nurgül YÜKSEL: 02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında Çorum’da düzenlenen “Büyükler Ferdi Türkiye HalterŞampiyonası” müsabakalarında 48 Kg’da Türkiye Şampiyonu olurken, Bursa’da 2021 yılında yapılan Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası Seçmeleri U15 kategorisinde 81 kiloda yarışan Kerem Kurnaz ve Yıldızlar kategorisinde 89 kilogramda yarışan kardeşi Hakan Şükrü Kurnaz Türkiye Şampiyonu oldu.

4. Berat CİVELEK: 31 Ocak – 06 Şubat 2022 tarihleri arasında Adana ilinde düzenlenen “Genç Erkek ve KadınlarTürkiye Ferdi Boks Şampiyonası” müsabakalarında 57 Kg’da Türkiye Şampiyonu,

5. Eda Nur KILIÇCI: 31 Ocak – 06 Şubat 2022 tarihleri arasında Adana ilinde düzenlenen “Genç Erkek veKadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası” müsabakalarında 57 Kg’da Türkiye 2.si oldular

6. 28-31 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara/Kahramankazan’da düzenlenen Türkiye Büyükler Bocce (Raffa)Şampiyonası’nda ilimiz Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Sporcuları Türkiye Şampiyonu,

 Erdal KANTEMİR (Raffa Türkiye Şampiyonu)

 Cem ŞİMŞEK (Raffa Türkiye Şampiyonu)

7. 19-27 Ocak 2022 tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen “Türkiye Kick Boks Büyükler, Gençler, Yıldızlar veMinikler Şampiyonası” müsabakalarında ilimizi temsilen katılan;

 Mehmet Akif İPEK (Genç Erkekler) 79 Kg Türkiye Şampiyonu

 Mücahit Efe ŞAHİN (Genç Erkekler) 94 Kg Türkiye Şampiyonu

 Kürşat Ali TOPAL (Genç Erkekler) +94 Kg Türkiye Şampiyonu

 Tunahan AKSOY (Yıldız Erkekler) 47 Kg Türkiye Şampiyonu

 Yağmur Sıla ŞAHİN (Yıldız Bayan) 42 Kg Türkiye Şampiyonu oldular.

8. Öykü AYDIN: 22-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Antalya/Belek’te düzenlenen “Türkiye Küçükler ve YıldızlarSatranç Türkiye Şampiyonası’na ilimizi temsilen katılarak; 7 Yaş Kızlar Kategorisinde Türkiye 8’incisiolmuş veilk 12 dereceyi elde eden sporcuların hak kazandığı Milli Takım Havuzuna girmeyi başararak ilimizden

Milli Takıma seçilen ilk sporcu oldu.

9. 24 Kasım – 07 Aralık 2021 tarihleri arasında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde düzenlenen Parahalter Büyükler veGençler Dünya Şampiyonası Müsabakalarında ilimizi temsil eden;

 Haydar AYAR: 49 Kg Gençler Dünya 5.si

 Edanur BOYRAZ: 73 Kg’da Büyükler Dünya 9.su oldu.

10. Eda Nur İLHAN: 11-17 Temmuz 2021 tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen Üst Minikler Ferdi BoksŞampiyonası” müsabakalarında Türkiye Şampiyonu, 10-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Bosna Hersek’tedüzenlene Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda 3.

11. 12-18 Haziran 2021 tarihleri arasında Osmaniye ilinde düzenlenen Hokey Açık Alan Kadınlar 1. LigMüsabakalarında ilimiz Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Türkiye Lig Şampiyonu,

12. Zehra Nur ÜNAL: 08-10 Nisan 2020 tarihleri arasında Mersin ilinde düzenlenen Özel Sporcular Masa TenisiTürkiye Şampiyonasında 1. Oldu.

13. Emine KAHRAMAN: 09-10 Haziran 2021 tarihleri arasında Balıkesir ilinde düzenlenen İşitme EngellilerTürkiye Masa Tenisi Şampiyonasında 3. olarak, İşitme Engelliler Olimpiyatlarına (Deafolimpik) katılmaya hak kazandı.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız