Kırıkkale?de spor şöleni

Kırıkkale?de spor şöleni

19 Mayıs Atatürk?ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 15-21 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle, yüzme, masa tenisi, halter, kulüpler arası minikler basketbol, oryantiring yarışmaları ve sokak basketbolu branşlarında müsabakalar yapıldı.

Yüzme
18 Mayıs 2013 tarihinde Olimpik yüzme havuzunda yapılan yüzme müsabakalarına 1999-2003 doğumlular ile 1998 ve üzeri doğumluların yarıştığı müsabakalara toplamda 62 sporcu katıldı. Kelebek, kurbağalama, sırt ve serbest stilde yarışan sporcular birinci olabilmek için ellerinden geleni yaptılar. Dereceye giren spor madalyalarını Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal verdi. 
Oryantiring
18 Mayıs 2013 tarihinde Kırık Köyünde bulunan Kent Ormanında yapılan oryantiring yarışmaları küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 130 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yarışmalara katılan sporcular hem yarıştılar hem de güzel havanın tadını çıkararak eğlendiler. Yarışmaların sonunda küçük erkeklerde Karaahmetli O.O, yıldız kız ve erkeklerde Gürler O.O, genç erkeklerde Endüstri Meslek Lisesi, genç kızlarda Fen Lisesi şampiyon oldu.
Basketbol
25 Nisan 2013 tarihinde başlayıp 18 Mayıs 2013 tarihinde sona eren minik kız ve erkekler basketbol müsabakalarına kızlarda ve erkeklerde 6?şar takım katıldı. Kırıkkale Lisesinde oynanan maçlarda heyecan son düdük çalana kadar devam etti. Çocukları izlemeye gelen velilerin tezahüratlarının eksik olmadığı maçlarda, kızlarda şampiyon GSİM Spor Kulübü olurken, erkeklerde Mustafa Necati İ.Ö.O Spor Kulübü oldu. Kızların finalinde GSİM Spor Kulübü ile Mustafa Necati İlköğretim Okulu Spor Kulübü karşılaştı. GSİM Spor Kulübü rakibini 20?ye 10 yenerek şampiyonluk kupasını kaldırdı. Erkeklerin finalinde ise Mustafa Necati İlköğretim Okulu Spor Kulübü ile Namık Kemal İlköğretim Okulu Spor Kulübü karşılaştı. Mustafa Necati rakibini 18?e 6 yenerek şampiyon oldu.
Masa Tenisi
18 Mayıs 2013 tarihinde 17 Ağustos Spor Salonunda yapılan masa tenisi müsabakalarına genç kızlar 6 takım ve genç erkekler 9 takım katıldı. Kızlarda Yukarı Mahmutlar B Takımı şampiyon olurken Yukarı Mahmutlar A Takımı 2. ve Mustafa Özbek Ortaokulu 3. oldu.
Erkeklerde ise Endüstri Meslek Lisesi A takımı şampiyon olurken Yukarı Mahmutlar B Takımı 2. ve Mustafa Özbek Ortaokulu 3. oldu.  
Halter
18 Mayıs 2013 tarihinde Başpınar Spor Kompleksi içerisinde bulunan Halter Salonunda yapılan halter müsabakalarında sporcular klasmanlarında birinci olabilmek için ellerinden geleni yaptılar.  Bayanlarda;  44 kg Kevser Tamdemir birinci, 48 kg Rabia Çelik birinci, 58 kg Hilal Pehlivanlı birinci, 58 kg Rabia Tamdemir ikinci ve 63 kg Yasemin Keskin birinci oldu. Erkeklerde;  50 kg H. Yusuf Kaplan birinci, 50 kg Abdurrahim Zengertaş ikinci, 62 kg Ali Eren Dikmen birinci, 69 kg Emrah Dalkıç birinci, Mustafa Çelik ikinci, 85 kg Abdurrahman Sarıkoca birinci, 94 kg Burak Sarıkoca birinci, M.Mustafa Çelik ikinci, 94+ Sinan Çoban birinci H.Hüseyin Akın ikinci ve Sümer Pekuz üçüncü oldu.
   
Sokak Basketbolu
16-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında 18:00-20:00 saatleri arasında oynanan sokak basketbolu turnuvasında 16 takım katıldı. 15 dakika üzerinden oynanan maçların finalinde Özel Kızılırmak Lisesi ile Kırıkkale GSİM Spor Kulübü karşılaştı. Karşılaşmanın sonunda rakibini uzatmalarda yenen Özel Kızılırmak Lisesi turnuvanın şampiyonu oldu. Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, gençlerimizin serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal - kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini istedi. Müdür Ünlü, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 15- 21 Mayıs tarihleri arasında tüm yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, bu kutlamalar çerçevesinde ilçelerimiz ve ilimizin dört bir yanında spor yarışmaları yapıldığını söyledi. Müdür Ünlü, konuşmasının sonunda tüm halkımızın 15-21 Mayıs Gençlik Haftası ile 19 Mayıs Atatürk?ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.


1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ