Kırıkkale?de son bir haftada 13 kaza

Kırıkkale?de son bir haftada 13 kaza

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, kar yağışı ile yollarda buzlanmaların meydana geldiğini, bunun da kazalara davetiye çıkardığını söyledi. Kartal, Kırıkkale merkezde son bir hafta içinde 13 maddi hasarlı kazanın meydana geldiğini söyledi.

BUZLANMA KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kazaların birçoğunun kuralların ihlalinden kaynaklandığına dikkat çeken Kartal, ?Buzlanma durumunda zincir takın ve kış şartlarına uygun lastik kullanın. Özellikle şehir içi yollarda, kavşaklarda, alt, üst geçitlerde ve köprülerde hızınızı azaltın. Aksi takdirde çok ciddi kazaların yaşanması muhtemel olabilir? dedi. İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, yollardaki buzlanmanın kazalara açık davetiye çıkarttığını söyledi.

 

BUZLANMALAR ARTIYOR

Türkiye?de olduğu gibi Kırıkkale?de de havaların önemli ölçüde soğuduğunu ve yolların bazı kesimlerinde buzlanmaların meydana geldiğini hatırlatan Kartal, bu konuda yaptıkları uyarıların dikkate alınmasını istedi. Aksi takdirde sık sık kazaların yaşanmasının muhtemel olduğuna değinen Kartal, ?Kazaları önlemek elimizde. Sadece kurallara uyarsak ortada bir sorun kalmaz? dedi.

 

KURALLAR HAYAT KURTARIR

Sürücüleri kış şartlarında araç kullanırken hızlarını ayarlamaları yönünde uyaran ve araçlarında bulunması gereken malzemeleri taşımalarını isteyen Kartal, özellikle uzun yolculuğa çıkacak olan sürücülerin kurallara harfiyen uymasının kendi yararlarına olacağını açıkladı. Karayollarında risk oluşturan yağmur, tipi, kar, sis ve buzlanma hallerinde sürücülerin yola çıkmadan önce gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirten İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, ?Bu mevsimlerde sürücülere can ve mal güvenliği için daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Araç kullananların yol yüzeyinde oluşmuş gizli buzlanmaya karşı dikkat etmesi gerekir. Sürücülerin lastiklere zincir takıp, kış şartlarına uygun lastik kullansınlar? diye konuştu.

 

YAYALARIN DA DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Trafikte sadece sürücülerin değil aynı zamanda yaya ve yolcuların da dikkatli olması gerektiğini ifade eden Kartal, ?Havaların soğuması ile birlikte buzlanma meydana geliyor. Bu da kazaya davetiye çıkarıyor. Bunları en aza indirmek hepimizin görevi olmakla beraber trafiğin en önemli öğesi olan sürücülere daha çok görev düşmektedir. Bu amaçla karlı ve buzlu yollarda olumsuz hava koşulları nedeniyle kazaları en aza indirmek için sürücülerimize görev düşüyor. Yağışlı zamanlar ile görüşün kısıtlı olduğu yol bölümlerinde gündüzleri de kısa hüzmeli farlarını yakmaları can ve mal güvenliği açısından gerekmektedir? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ