Kırıkkale’de okula uyum haftası başladı

Kırıkkale’de okula uyum haftası başladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de binlerce öğrenci uzun bir aradan sonra okula ilk defa başlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de binlerce öğrenci uzun bir aradan sonra okula ilk defa başlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. Pandemi kurallarına uygun şekilde sınıflara alınan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu.

ETKİNLİKLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula uyum eğitimleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek. Bakanlığın illere gönderdiği yazıya göre, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek.

DÖNEMİN İLK DERS ZİLİNİ ÇALDILAR

Kırıkkale’de sabah velileriyle okullarına gelen çocukların bazıları ailesinden ayrılmakta zorluk çekti. Kovid-19 tedbirleri kapsamında velilerin okullara girişlerine izin verilmedi. Öğrenciler, maske, mesafe ve hijyen kuralları dahilinde sınıflara alındı. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve beraberinde Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, öğrencileri okullarda karşıladı. Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, eğitim öğretim döneminin ilk zilini çalarak öğrencileri sınıflara aldı.

UYUM EĞİTİMİNDEN YARARLANDIRILACAK

Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak. Velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak. Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacak.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız