Kırıkkale’de durum çok vahim!

Kırıkkale’de durum çok vahim!

YALNIZCA DEVLETİN ÇABASI NEREYE KADAR? VATANDAŞLAR NEDEN BU KADAR VURDUMDUYMAZ?

-ÖZEL HABER-

YALNIZCA DEVLETİN ÇABASI NEREYE KADAR? VATANDAŞLAR NEDEN BU KADAR VURDUMDUYMAZ?

Kırıkkale’de durum çok vahim!

Mart ayından beri ülkemizi ve dünyayı sarsan Koronavirüs (Kovid-19) salgını, aradan geçen 6 ayda hız kesmeden yayılarak dünya genelinde on binlerce insanın ölümüne yol açadursun, Kırıkkale’de gerek vaka, gerekse ölüm sayısı korkutucu bir hal almaya başladı.

Salgın sürecinde birkaç kez “sıfır vaka” seviyesine gerileyen Kırıkkale’de, bazı vatandaşların duyarsızlığı; tüm uyarılara rağmen maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesinin yanı sıra düğün ve cenazelerin yoğun bir şekilde devam etmesi Kırıkkale’de aktif vaka sayısının 3 bin 500’e, salgından dolayı ölenlerin sayısının da toplamda 40’a ulaşmasına sebep oldu.

Valilik ve Belediyenin tüm çabalarına ve ortaya koydukları projelere uyum göstermekte direnen kimi vatandaşlar, “Bana bir şey olmaz! Bu salgına inanmıyorum!” gibi bahanelerle kurallara uymayarak yalnızca kendilerini değil, çevrelerini de tehlikeye atmaya devam ediyorlar.

Yüksek İhtisas Hastanesinde birçok bölüm “Salgın Bölümü” haline getirilirken, Tıp Fakültesi Hastanesinde ise, Koronavirüs şüphesi dışındaki hastaların acil muayenelerinin yapılması için hastane bahçesine yerleştirilen “konteynırlar” da artık yoğunluktan dolayı Kovid-19 şüphesiyle gelen hastaların ön muayenesi için kullanılmaya başladı.

Vatandaşların vurdumduymazlığı burada da kendisini gösterirken, hasta yakınlarının oluşturduğu “riskli yoğunluk” için de, güneşten etkilenmemeleri için hastane yönetimi tarafından Acil Servis girişinin karşısına gölgelik çadırlar kuruldu.

İlk andaki yoğunluğa cevap vermekte zorlanan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde görev yapan güvenlik personelinden tıbbi sekreterlere, polislerden laborantlara, hemşirelerden doktorlara kadar hastalık bulaşma riskiyle burun buruna görevlerini yapmanın çabası içerisindeler.

Personel yetersizliğinin ayan beyan görüldüğü Tıp Fakültesi Acil Servisinde, birçok kamu çalışanının faydalandığı “esnek çalışma” avantajı ise hayal bile edilemeyen bir ütopya durumunda. Dinlenemeyen, Kovid-19’un etkilerine karşı tedbir alabilmek için vakit bulamayan Acil Servis çalışanları, Kırıkkale’de vaka sayısının artmasının, vurdumduymazlığın ve kurallara riayet etmemenin doğal bir sonucu olduğunu ifade ediyorlar.

 -PUSULA ÖZEL-



BAYRAM SÜNGÜ
2.09.2020 12:15:17
DÜNYA VE ÜLKEMİZİ TESLİM ALAN VIRÜS DEVLETİMİZİN ETKİN SAĞLIKBAKANLIĞIMIZIN YÜRÜTTÜĞÜ DÜNYA ÖLÇEĞİNDEKİ BAŞARILI YÖNTEMLE SIRALAMADA EN ALT SEVİYELERDE GELİŞME SİRAYET TANI TEDAVİ SÜRECİNDE GÜNLÜK PAYLAŞILAN VERİLER IŞIĞINDA ÜLKEMİZİN NE KADAR İDARECİ YÖNETİM VE FEDAKAR SAĞLIK BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI BU GRAFİĞİ EN ALT SEVİYELERDE TUTMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞ ADETE BAZI ÜLKELERLE BAŞA BAŞ UYGULAMA İLE PARMAKLA GÖSTERİLİR HALE GELMİŞKEN ELBETTE BAZI UYGILAMADA GEVŞEME ESNEME GÖSTERMEK DURUMUNDA KALMASI BAZI İNSANLARIMIZIN CİDDİYE ALMAMALARIDA EKLENİNCE BUNLAR DÜĞÜN EĞLENCE TAZİYE TATİL BİRDE TEDAVİ KABIL ETMEMW KAÇMA BU 2. DALGA BAŞLANGIÇIYLA KARŞI KARŞIYA KALMAK DURUMUNA GELİNMİŞ TABİ KIRIKKALE İLİMİZDE BUNDAN FAZLASIYLA NASİPLENMİŞ BİLİNÇSİZLİK BANA BİŞEY OLMAZ MANTIĞI BENZERİ İLGİSİZLİKLERDE BUNDA ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR PAZAR ALIŞ VERİŞ UYGULAMALARI TAM BİR DRAMATİK HAZİN B8E SAHNE OLARAK TEDBİRSİZLİK HAD SAFHADA ÜLKE VE MİLLET OLARAK TEDBİRLERE UYMAZDA KAFAMIZA GÖRE YAŞARSAK DAHA BETER AĞIR EVDEN ÇOKAMAZ SERT TEDBİRLERE MARUZ KALACAĞIMIZ AŞİKAR BUDA ÇALIŞMAMAK URETWMEMEK VE KRİZ ANLAMINA GELİRKİ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM KAYBI TEPEDEN TIRNAĞA HER ŞEYİ ETKİLER DOMİNO ETKİSİ OLURKİ BUNU KİMSE İSTEMEZ ONUN İÇİN TEDBİRLERE UYALIM BUNU HEP BERABER DEF EDELİM O BIZİ DEF ETMEDEN..

1

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

2

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

3

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

4

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

5

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ

6

Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

7

Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri Bahşılı'da