KIRIKKALE’DE ARTIŞ VAR

KIRIKKALE’DE ARTIŞ VAR

Türkiye’de il il corona virüs vaka sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Tüm şehirlerde etkisini hissettiren corona virüs vaka sayısına göre, her 100 bin kişide Kırıkkale’de 47.36 vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşı korona vakası sayısında bazı illerde belirgin artış olduğunu açıklarken, artış görülen illerden birinin de Kırıkkale olduğu bildirildi. Kırıkkale’de 8-14 Şubat tarihleri arasında 100 bin kişide görülen vaka oranının 43,23 iken, 15- 21 Şubat tarihleri arasında bu rakamın 47,36’ya yükseldiği belirlendi.

Sağlık Bakanı Koca, ''Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız.'' açıklamasını yaptı. İllere göre haftalık (15-21 Şubat) Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 68,23, Ankara’da 35,39, İzmir’de 42,67, Kırıkkale’de ise 47,36 oldu.

Bakanın paylaştığı, 100 bin kişide görülen vaka sayılarının illere göre verildiği haritada, nüfusu 278 bin 703 olan Kırıkkale’de geçtiğimiz hafta vaka sayısının arttığı, 8-14 Şubat arasında 119 olan vaka sayısının, son açıklanan orana göre 15- 21 Şubat arasında 130 kişiye yükseldiği bildirildi. Kısıtlamaya uymayan illerde alınacak önlemler o il özelinde uygulanacak. Böylece vaka sayısının azaldığı ve tedbirlere dikkat edilen iller, getirilen ekstra kısıtlamalara tabi tutulmayacak.

Bakan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yerinde karar dönemi ile 1 Mart’tan itibaren kademeli olarak normalleşmeye gidileceğini, illerin risk açısından 4 gruba ayrılacağını; yüz binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterileceğini bildirmişti. Bu değerlendirmeye göre, Kırıkkale’nin ‘Yüksek riskli” durumu devam ediyor. Ayrıca bakanın açıklamasına göre, mavi olan illerde normalleşme başlayacak.

 

İller için alınan tedbirlerde yapılacak değişiklikler 2 haftalık izleme sonrasında belirlenecek. Böylece o illerde yaşayanlar, kısıtlamaların tekrar gelebileceğinin farkında olarak hareket edecek. Kısıtlama önlemlerinin arıtılıp artırılmayacağı puanlandırma sistemi ile belirlenirken, bu iller 4 kriter çerçevesinde değerlendirilecek. İllerdeki 7-14 günlük vaka sayıları, testte pozitiflik oranları, yoğun bakım doluluk kapasiteleri ile servislere yeni hasta yatış durumu ve illerdeki aşılama durumunu göre puanlama yapılacak.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ