Kırıkkale’de 30 Ağustos törenle kutlandı

Kırıkkale’de 30 Ağustos törenle kutlandı

Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ 99. yılında da tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de kutlandı.

Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ 99. yılında da tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de kutlandı.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de geçmiş yıllarda vatan ve millet uğruna canlarıyla vatan topraklarını sulayan aziz şehit ve gazilerimizin kazandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’unc u yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başlayan kutlama etkinliğinde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

 

Çelenk sunumunun arından Vali Yunus Sezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Hemen ardından Fevzi Çakmak Caddesinde devam eden törende Sezer, Saygılı ve Durmuş askeri araçla törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşları selamladı.

 

Daha sonra Mühimmat Teğmen Ali Yaşar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Yaşar konuşmasında, “Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığını ve vatanına kast edenlere karşı 99 yıl önce kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden, dirilerek, top yekun bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız