Kırıkkale’de 256 bin kişiye aşı yapıldı

Kırıkkale’de 256 bin kişiye aşı yapıldı

Koronavirüse karşı en önemli silah olarak gösterilen aşılama çalışmaları Kırıkkale’de devam ederken 30 Temmuz itibariyle Kırıkkale nüfusunun yüzde 64,6’sı aşılandı

Koronavirüse karşı en önemli silah olarak gösterilen aşılama çalışmaları Kırıkkale’de devam ederken 30 Temmuz itibariyle Kırıkkale nüfusunun yüzde 64,6’sı aşılandı. Aşılamada halen turuncu renkli iller arasında yer alan Kırıkkale’de Vali Yunus Sezer sırası gelen vatandaşlara aşı olan çağrısı yaptı.

AŞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kırıkkale’de koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Hastaneler, aile hekimlikleri ve mobil aşı ekibiyle devam eden aşı uygulamasında bu zamana kadar Kırıkkale’de 256 bin 918 doz aşı uygulaması yapıldı. 141 bin 664 kişiye ilk doz uygulaması yapılırken, 96 bin 295 kişi ikinci doz aşısını da yaptırmış durumda.

VİRÜSE KARŞI DİKKATLİ OLUN

Kırıkkale’de aşılamanın daha hızlı ilerlemesi için Vali Yunus Sezer sosyal medya aracılığıyla aşı sırası gelen vatandaşlara aşı olun çağrısında bulundu.  Vali Sezer mesajında “Koronavirüs size bulaşırsa vücudunuz ne yapacağını bilsin. Aşınızı olun. Aşı olmadan tedbirlere uymadan salgında korunmak mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

SIRASI GELENLER AŞILARINI YAPTIRMALI

Son haftalarda vaka sayısı yeniden tırmanışa geçen Kırıkkale’de uzmanlar sırası gelen vatandaşların aşı olması tavsiyesinde bulundu. Vatandaşlara çağrıda bulunan uzmanlar “Önlemlere daha sıkı uymalıyız, maskesiz asla dolaşmamalıyız. Gerekmedikçe dışarıya kalabalık ortamlara girmemeliyiz. Aşı hakkı gelen herkes mutlaka aşı olmalı”

TEDBİRLERE UYULMASI GEREKİYOR

“Aile sağlığı merkezleri, hastaneler ve ilçe sağlık müdürlüklerinde aşılama devam ediyor. Hastanelerimizde gece saat 24.00’e kadar aşılama devam ediyor. Hep beraber, önlemler ve aşılama ile salgının üstesinden geleceğiz. Tedbirlere uyarak, aşımızı olarak bu süreci kısa zamanda tamamlayalım. Bu konuda hepimizin duyarlı olması şart” ifadelerine



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız