Kırıkkale´de seçim heyecanı çabuk başladı

Kırıkkale´de seçim heyecanı çabuk başladı

KİM, HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAK?

Kırıkkale´de seçim heyecanı çabuk başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin Salı günü parti grup toplantısında yaptığı öneri ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan´ın onayıyla alınan Erken Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi kararının ardından Kırıkkale´de siyaset bir anda kızıştı.

İTTİFAK OYLARI ÇOK ÖNEMLİ

Bahçeli tarafından 26 Ağustos olarak önerilen, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi kararı alınan seçimde aday olmak üzere isimleri kulislere düşenler, özellikle sosyal medya üzerinden ortaya çıkmaya başladı. Daha önce alınan karar gereği Ak Parti ve MHP´nin resmi ittifakla gireceği seçim, bu yönüyle Türkiye´de bazı ilklere de sahne olacak. Ayrı listelerden tek çatı halinde vatandaşın onayına sunulacak olan AK Parti-MHP İttifakının alacağı oy oranı bu seçimin en belirleyici faktörü olacak. Nitekim Cumhurbaşkanlığı Seçiminde R. Tayyip Erdoğan´ı destekleyeceğini daha önceden açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin ve MHP´nin bu seçimde Türkiye´nin geleceğiyle ilgili çok farklı bir rol oynadığı düşünülüyor. Ayrıca bu ittifaka dâhil olmak isteyen BBP´nin bu girişimine sıcak bakmayan MHP Kurmayları, BBP´nin Ak Parti listelerinden seçime girmelerine ise sıcak bakmıştı.

CHP NASIL BİR ADIM ATACAK?

Ana Muhalefet Partisi CHP, seçim tarihinin açıklandığı günden itibaren bir yandan hazırlıklarına başlarken diğer yandan da bu seçimin ?Baskın Seçim? olduğu teziyle eleştiri dozunu artırmaya başladı. Adaylıklar konusunda Parti Meclisi ve Merkez Yoklaması kriterlerini işaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun, Cumhurbaşkanlığı Adaylığına çok sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek. Bu yüzden de çoğunlukla MHP´den ayrılanların kurduğu, ancak teşkilat yapısı çok farklı bir yelpazede bulunan İYİ Partiyle, Ak Partinin içinden çıktığı, fakat Ak Partiye yeniden alternatif olarak sunulan Saadet Partisiyle ve hatta HDP ile mutabakat halinde ortak ya da ?asgari müşterek? adayı arayışında oldukları da kulislerde dolaşan haberler arasında. Bu amaçla Ak Parti ve MHP haricindeki tüm partilerle görüşmeleri sürdüren CHP´nin önümüzdeki günlerde nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

HEM DAĞDELEN HEM AKÇAY ADAY ADAYI

Seçim çalışmalarını 2 ay gibi kısa bir süreye sıkıştırmak zorunda olduğunu bilen aday adayları, gayrı resmi olarak ortaya çıkmaya başlarken önümüzdeki birkaç gün içerisinde yasal sürecin başlaması bekleniyor. Ak Parti´de mevcut il başkanı Nuh Dağdelen´in yanı sıra, kısa bir süre önce bayrağı devraldığı Mürsel Akçay´ın da aday adayları arasında yer alacağı, kulislerde yüksek sesle konuşulanlar arasında.

SOSYAL MEDYA ÖNEMLİ BİR SİLAH

Erken seçim kararının açıklandığı dakikalarda Sosyal Medya üzerinden Ak Parti´den aday adaylığını açıklayan Hüseyin Yılmaz, bu konuda bir rekora imza atarken, sosyal medya üzerinden aday adaylığına sıcak baktığını ima eden Av. Abdullah Pekgöz´ün de MHP´den aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MEVCUT VEKİLLERİN DURUMLARI BELİRSİZ

Önümüzdeki günlerde bu konuda sosyal medya kullanımının artması beklenirken, Ak Parti´de mevcut milletvekillerinin durumu belirsizliğini koruyor. Üç Dönem Kuralının işletilip işletilmemesi durumuna göre aday adaylığı netleşecek olan Ramazan Can´ın yanı sıra, Mehmet Demir´in de genel merkez tarafından aday gösterilmeyeceği söylentisi Kırıkkale sokaklarında kulaktan kulağa yayılıyor. Kulislerde dolaşan bir diğer söylenti de Abdullah Öztürk´ün kendi isteğiyle aday olmak istemediği? Yakınındakilere zaman zaman bu konuda kararının kesin olduğunu fısıldadığı iddia edilen Abdullah Öztürk de aday adaylığını düşünmezse Ak Parti listelerinin sil baştan düzenlenmesi gündemde. Bu noktada Mehmet Yılmazer´in sürekli siyasi nabzı tutması ve Kırıkkale genelinde ilişkilerini sıcak sürdürmesi şansını artıran en büyük etken. Bu süreçte, önceki dönemlerde olduğu gibi 30´dan fazla aday adayının Ak Parti listesinde yer alabilmek için mücadele edeceği düşünülüyor.

MHP´DE DA ADAY ADAYI ENFLASYONU YAŞANABİLİR

İttifakın bir diğer partisi MHP´de bu seçimin aday adaylığı konusunda oldukça verimli geçmesi bekleniyor. 7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili çıkaran, ancak 1 Kasım´da o milletvekilini kaybeden MHP´de 1. Sıra için kulislerde adı en çok geçen iki isim 25. Dönemde 2 ay milletvekilliği yapan, eski Ocak ve İl Başkanı, mevcut MYK Üyesi Seyit Ahmet Göçer ve parti genel merkezinin en zor iki döneminde ve halen Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan, Genel Başkan Bahçeli´nin en güvendiği kurmayları arasında yer alan Av. Halil Öztürk. 7 Haziran seçimlerinde 1. ve 2. sıraları paylaşan bu iki önemli isimin, yine aynı şekilde ilk iki sırayı paylaşacağı öngörülüyor. Bu seçimde MHP´den sürpriz isimlerin adaya adayı olması beklenirken, MHP´de de bir aday adayı enflasyonu yaşanacağı kuvvetli tahminlerimiz arasında yer alıyor. Öte yandan mevcut il başkanı Erdal Baloğlu´nun, adaylık konusunda, ?Türkiye´nin önemli bir süreçten geçtiği, böyle bir dönemde bireysel düşünmesinin mümkün olmadığı, önceliğinin il başkanı olarak mevcut süreci en iyi şekilde yönetmek ve MHP´nin hak ettiği yere gelmesi için gece gündüz çaba harcamak olduğu? şeklindeki düşünceleri kulislerde konuşulan bir diğer gerçek.

İYİ PARTİ´NİN 1. SIRASI NEREDEYSE KESİN

Kırıkkale´de mutlaka her seçimde aday çıkaran Saadet, Vatan, Anavatan ve Demokrat Parti gibi partilerin mevcut il başkanlarını yine aday göstereceği duyumları kulağımıza gelirken bu seçimin en dikkat çekici partilerinden birisinin de İYİ Parti olması bekleniyor. Sağlam kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, partinin seçime girmesi halinde 1. sıra adayı neredeyse kesin olan tek parti olan İYİ Parti´de kurucu ve mevcut il başkanı Mustafa Akyürek´in ardından listede sıralamaya girecek olan isimler Kemal Albayrak, Bülent Altınışık, Öktem Özcan, Şevket Özsoy ve Yavuz Kuzucu olarak dile getiriliyor.

KIRIKKALE´NİN EN YENİ E-HABER GAZETESİ: ?PUSULAGAZETESI.NET

Seçime dair gelişmeleri sıcağı sıcağına takip edebileceğiniz, Kırıkkale´nin en yeni e-haber gazetesi ?pusulagazetesi.net? ailesi olarak seçimlerimizin vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

YORUM HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı