Kırıkkale´de bir ilk

Kırıkkale´de bir ilk

KÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KBB´DE YÜZ GERDİRME AMELİYATI YAPILDI

KÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KBB´DE YÜZ GERDİRME AMELİYATI YAPILDI

Kırıkkale´de bir ilk

Doç. Dr. Gökçe Şimşek, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak şehir içi ve şehir dışından gelen hastalara kapılarını yüz germe ameliyatları için açtıklarını söyledi.

KIRIKKALE´DE BİR İLK

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde ilk kez olarak Antalya´dan gelen ve uzun zamandan beri yüzünden rahatsızlığı olan bir hastaya genel anestezi altında yüz germe ameliyatı gerçekleştirildi.

ORTAK ÇALIŞMA SONUCU

Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökçe Şimşek, beraberinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sözen ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Zafer Onaran ile gerçekleştirdikleri Yüz Germe ameliyatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ?49 yaşındaki hastamız bize kaşlarındaki düşüklük ve yüzündeki sarkıklık şikâyetleriyle başvurmuştu. Yaşlanma aslında doğal fizyolojinin bir parçası ancak artık gelişen tıp hizmetleri ve cerrahi tekniklerle insanların yaşlanma surecini geriye almamız mümkün. Biz hastamıza yüzünde rahatsız olduğu kısımları düzeltebileceğimizi söylediğimizde hastamız ameliyat olmak istediğini belirtti.

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ

Şimşek, ?Gerçekleştirdiğimiz ameliyatta hastamıza iki taraflı yüz germe işlemini uyguladık. Ameliyatın aynı seansında kaşlarındaki düşüklüğe yönelik de kaş kaldırma işlemi yaptık. Hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Bu tarz ameliyatlarda en önemli risklerden birisi sinir hasarıdır. Yüz siniri hasarının olması hem hasta hem de hekim için en korkulan komplikasyondur. Kulak Burun Boğaz hekimi olarak ameliyatta yüz sinirini korumaya maksimum önem veriyoruz. Ameliyatı yaklaşık 3.5-4 saatte tamamladık. Hastamız rahat uyandı, çok fazla ağrısı olmadı. Bir gün sonra bandajını çıkardık. Kan birikmesi ve kanama gibi bir durum olmadı. Hastamız şehir dışından gelen bir hasta, bir gün daha yüzü açık bir şekilde gözetimimiz altında tutacağız, sonra evine göndereceğiz? dedi.

AMELİYATTAN ÇOK MEMNUN

Ameliyat olan hasta Emine Salman ise, ?Birçok hastane ve doktor gezdim. Gökçe Hocamı ve burada yaptığı ameliyatları duydum. Antalya´dan kalkıp gelerek Gökçe hocamın ellerine kendimi bıraktım ve Allaha çok şükür şu anda kendimi çok iyi hissediyorum? dedi.

HABER: ERSİN ATASAYAR



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!