Kırıkkale´de 64 bin sigortalı var

Kırıkkale´de 64 bin sigortalı var

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Kırıkkale´de 64 bin sigortalı var

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Veli Karacaköylü, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Karacaköylü yaptığı açıklamada Kırıkkale´de 64 bin aktif 112 bin pasif 48 bin emekli olduğunu söyledi.

BASINA AÇIKLAMA

Veli Karacaköylü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, sosyal güvenliğin, kişileri ve aileleri iş kazası, meslek hastalığı, malullük, yaşlılık ve ölüm gibi risklerin yol açacağı gelir azalışı veya harcama arttırıcı zararlardan korumak üzere hayata geçirilen bir sistem olduğunu belirtti. Sosyal Güvenlik Haftası´nın amacının paydaşların da katılımını sağlayarak, kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik etmek olduğuna değinen Karacaköylü, şöyle konuştu: "Sosyal güvenlik bilincini artmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yaparak bu konuda çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz.?

KIRTASİYECİLİK AZALTILMIŞTIR

?Sosyal Güvenlik Reformu ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilerek dağınıklık giderilmiş, işçi, esnaf ve memur ayrımı ortadan kaldırılmış, farklı uygulamalara son verilerek norm ve standart birliği sağlanmış ve mali açıdan sürdürülebilir bir sistem kurulmuştur. Reformla birlikte önemli gelişmeler kaydedilerek, çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farklılıklar getirilmiştir. Sosyal Güvenlikte işlemler basitleştirilerek bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmıştır. Emeklilerimizin, yapacakları işlemler için hangi belgeler gerektiği, işleminin ne kadar sürede sonuçlanacağı gibi konularda bilgi sahibi olmaları sağlanarak, yapılan işlemlerin vatandaşlarımız tarafından kontrol edilebilir bir hale getirilmesi sağlanmıştır" dedi.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karacaköylü, ? 2009 yılından bu yana her yılın 16 Mayıs kapsayan hafta Sosyal Güvenlik haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu haftada Kurum içinde ve dışında paydaşlarımızın da katılımı sağlanarak sosyal ve kültürel alanda çeşitli etkinlikler düzenlenmek suretiyle bir hafta boyunca sürekli gündem oluşturularak, kamuoyunda sigortalı istihdamı teşvik edilerek, sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Haftası her geçen yıl genişleyen bir faaliyet ve algı kapsamı ile toplum nezdinde etkisini artırmaktadır. Bu hafta vesilesiyle toplumsal bir bilinçlenme sağlayarak, hepimizin yarınlarına çok önemli bir yatırım yapmış olacağız. Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri ile kurumsal yapıyı güçlendirmeyi, toplumun her kesiminde kabul gören sosyal güvenlik bilincini oluşturmayı ve vatandaşlarımızı doğrudan bilgilendirerek bir toplumsal aidiyet oluşturmayı amaçlıyoruz.?

BİLGİLENDİRME YAPILACAK

?Haftayı bir fırsat bilip, Kurum olarak kat ettiğimiz mesafeleri kamuoyuna duyurma gayretindeyiz. Ayrıca vatandaşlarımız herhangi bir aracıya, iş takipçisine ya da komisyoncuya gerek kalmadan, Kurumumuzdan alacakları hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bunları hatırlattıktan sonra Kurumumuzun, tek çatı altında birleştirilmesinin 10 uncu yılında olduğumuzu da duyurmuş olalım. Kurum olarak, Sosyal Güvelik Haftası etkinliklerimiz boyunca, sizlerle ve vatandaşlarımızla, Sosyal Güvenlik kurumunun 10 yılını, bu 10 yılda yapılan iyileştirmeleri, reformları ve yeni projelerimizi konuşacağız. Aynı zamanda, Sosyal Güvenlik bilincinin ilköğretimden başlayarak tüm toplumda oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız ve bu konuda elde ettiğimiz sonuçlar hakkında kamuoyunu bilgilendireceğiz? şeklinde konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı