Kırıkkale yine bir ilke imza attı

Kırıkkale yine bir ilke imza attı

Kırıkkale OSB'de Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Kalecik Şirketler Grubu Türkiye'de üretilmeyen köpek ve kedi maması üretimine başladı.

40 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Tesiste yeni üretimle ilgili şu ana kadar 50 kişi istihdam edildi. Önümüzdeki günlerde çift vardiyaya geçilerek bu sayı 100 kişiye çıkartılacak. Günlük 25 ton konserve kedi ve köpek maması üretecek.  Ürünler son teknoloji makineler ile 400 ve 100 gramlar halinde üretilecek. Ürünler, Türkiye’nin yanında Avrupa’ya da ihracat edilecek.   Bu çalışmayla şirket, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’ne milyonlarca lira yatırım yaptı.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR SEKTÖR

Türkiye genelinde yeni bir sektör olduğunu açıklayan şirket ortaklarından Halil Uyanık, ilk olarak 2013 yılında kiloluk poşetlerde kedi ve köpek maması sattığını söyledi.  Yeniliklere bu yıl itibariyle devam ettiğini belirten Uyanık, “Hedef olarak Türkiye’de bu sektörde ilk 3 arasına yer almaktır. Yaklaşık 2 ay önce kurumuna başladığımız konserve mama tesisi Türkiye’de bir ilk ve tek olacaktır. Bu tesisle birlikte Türkiye milyonlarca dolarını dışarıya göndermeyecek milli sermayemiz yurt içinde kalacak. Türkiye’de bir ilk olacak ve Türkiye’ye ileriki zamanlarda döviz girdisi sağlayacağız. “dedi.

AVRUPA’NIN EN GELİŞMİŞ TESİSLERİ

Yeni kurulan tesisle birlikte istihdam 2 katına çıkacağını açıklayan Uyanık, “ Burada onlarca aileye geçim kapısı oluşacak. Tesis Avrupa’nın en gelişmiş tesisleri arasında yerini alacak. Yeni kurulan konserve mama tesisi Türkiye’de pazarı bulunmakta ve yüzde yüz yurt dışından ithal edilmektedir. Yerli sermaye yurt dışına gitmektedir.” diye konuştu.

TESİS NEDEN KALECİK’E KURULMADI?

Uyanık, “Tek cümle söylemek istiyorum. Kalecikli olarak Kalecik’e yatırım yapmaktan korkar hale geldik. İnsanların içinde besledikleri haset duygusunun fiiliyata yansımasını görüyoruz. Bu da Kalecik’in kaderini her zamanki gibi kötü bir şekilde etkilemektedir. Hiç kimseden destek istemediğimiz gibi yapılmaya çalışılan icraatlara Kalecik’in ve yöneticilerinin sahip çıkmaması nedeniyle yatırımlarımızı Kalecik’e tesis edemiyoruz.” şeklinde konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı