Kırıkkale yemekleri sergilenecek

Kırıkkale yemekleri sergilenecek

9. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Anadolu lezzetlerini görücüye çıkaracak. Bu yıl, Anadolu`nun zengin mutfağını tanıtmak, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri tekrar kazandırmak ve yeni lezzetleri keşfetmek amacıyla `Yetenek Etimesgut

DERECEYE GİREN YARIŞMACILARA PARA ÖDÜLÜ

6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde yarışmacılar yemek, hamur işi ve tatlı kategorilerinde hünerlerini sergileyecek. Yarışmaya katılmak için 2 Eylül tarihine kadar Etimesgut Belediyesi Kültür Müdürlüğü`ne başvuru yapılabilecek. Yarışmanın 10 günlük festival sürecinde Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi`nde elemeleri yapılacak. Yarışmanın jüri üyeliklerini yemeklerle yakından ilgilenen esnaflar yapacaklar. Finalin ardından ilk üçe giren yarışmacılar tespit edilecek. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin TL para ödülü verilecek. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yemek yarışmasıyla Anadolu mutfağının yeniden keşfedileceğini belirterek, hünerine güvenen herkesi yarışmaya katılmaya davet etti.

ANADOLU MUTFAĞI BU FESTİVALDE

Öte yandan, yarışmanın yanı sıra Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Anadolu lezzetlerine de ev sahipliği yapacak. Festivale gelenler, gözleme, cağ, madımak, keş, bal, kadayıf dolması, kömbe, çiğbörek, bat ve daha birçok eşsiz lezzetleri tadabilecekler. Anadolu mutfağının geleneksel tatları festivalde sunulacak. Festivalde; Kırım, Azerbaycan, Erzurum, Çankırı, Doğu Türkistan, Yozgat, Kırıkkale, Kazakistan, Samsun, Irak-Türkmeneli, Çorum, Tokat, Balkan Göçmenleri, Kars, Ardahan, Iğdır, Gaziantep, Türkmenistan, Gümüşhane, Konya, Karadeniz, Kırgızistan, Ankara, KKTC, Niğde ve Sivas yörelerine has yemekleri bulmak mümkün olacak.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı