Kırıkkale Üniversitesinde Aşure Şenliği Artık Bir Gelenek

Kırıkkale Üniversitesinde Aşure Şenliği Artık Bir Gelenek

Kırıkkale Üniversitesinde 4 Kasım Salı günü düzenlenen Geleneksel Aşure Günü artık bir gelenek halini aldı. Her yıl yalnızca Tarih Topluluğu tarafından organize edilen Aşure Günü, bu yıl Tarih Topluluğu'nun yanı sıra Öğrenci Konseyi; Bilim, Kültür ve Sana

ÇOK SAYIDA KATILIMCI

Öğrencilerin ve Öğretim Üyelerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte üç binden fazla kişiye aşure ikram edildi. Etkinlik, Üniversite yerleşkesi içinde yer alan Sinan Safter Peker Camii Uzman-İmam Hatip Ahmet Temür`ün Kur’an-ı Kerim ve dua okumasıyla başladı. Kampüs alanında Öğrenci İşleri Dairesi önündeki alanda gerçekleştirilenetkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış’ın yanı sıra Genel Sekreter İsmail Akgün ile farklı bölümlerden öğretim üyeleri ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SEVGİMİZİ KATARAK HAZIRLADIK”

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Üniversite Yemekhanesinde hazırlattırıldığı kaydedilen aşureyi pişiren Üniversite Yemekhanesi Baş Aşçısı Recai Usta beğeniler üzerine “İçine sevgimizi katarak hazırladık” diyerek adeta güzel bir aşurenin sırrını açıkladı.

TASAVVUF MÜZİĞİ DİNLETİSİ RENK KATTI

Aşure etkinliği dolayısıyla, kampüs içerisinde öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personelden oluşan büyük kalabalığa rağmen organizasyonun aksamadan işlemesi ve izdiham oluşmadan aşure dağıtımın gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Etkinliğe, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından icra edilen Tasavvuf Müziği dinletisi de renk kattı.

İLK DEFA ÜNİVERSİTE ÇAPINDA

Organizasyonun düzenlenmesinde rol alan Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Gök, esasen geçen yıllarda üniversitedeki aşure etkinliklerini Kırıkkale esnafının katkılarıyla sadece Fen Edebiyat Fakültesi içinde sınırlı şartlarda düzenlediklerini oysa bu yıl ilk defa aşure gününü Üniversite çapında büyük bir şölen şeklinde icra ettiklerini, bunun için de etkinliğin gerçekleşmesine destek veren baştaÜniversite Rektörlüğü’ne ve ilgili diğer birimlerin personeline teşekkürlerini ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSUNU PEKİŞTİRİYOR

Yrd. Doç. Dr. Gök, ayrıca, etkinliğin gerçekleşmesinde ön ayak olan Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Kazancı ile başta Tarık Akpınar olmak üzere diğer yardımcılarının katkısının çok değerli olduğunu kaydetti. Etkinlikte Aşure ikramını gerçekleştiren Tarih Topluluğu; Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu; Türk Halk Bilim Topluluğu ve PDR Topluluğu öğrencilerine ve koordinatör öğretim üyelerine şükranlarını ifade eden Dr. Gök, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin hazırlanan aşure etkinliğinin huzurlu bir ortamda, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren yanı dolayısıyla her sene yapılması hususunda görüş bildirdiklerini kaydetti.

AŞUREYİ ÇOK BEĞENDİLER

Öğrencilerden gazetemize görüşlerini açıklayan Tarih Topluluğu Başkan Tugay Yılmaz ile başkan yardımcılarından Yasemin Aplak, pişirilen aşureyi çok beğendiklerini ve dağıtımında görev aldıkları için de çok mutlu olduklarını belirttiler. Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Özge Turan ise, Topluluk olarak ilk defa böyle bir etkinlikte görev aldıklarını, bunun için arkadaşlarıyla birlikte çok mutlu olduğunu, gelecek sefer daha aktif olarak bu tür etkinliklerde yer almayı umduklarını belirtti. 

3 BİNDEN FAZLA KATILIMCI

Öte yandan, Üniversitede 7 yıl önce Bölümlerinde ilk Aşure günü etkinliğini düzenlemiş olma ayrıcalığının gururunu ve mutluluğunu taşıyan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Halk Bilim Topluluğu öğrencileriyle, PDR Topluluğu öğrencileri de, etkinlikte görev almış oldukları için büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Neşe ve huzur içinde yenen aşurenin 3 binden fazla katılımcı tarafından bir saat içinde tüketilmesi ise dikkat çekti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı