KIRIKKALE UMUT OLDU

KIRIKKALE UMUT OLDU

Kimse Yok mu Derneği`nce bu yıl üçüncüsü düzenlenen ``Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması``na katılan 500 öğrenci, hiç oyuncağı olmayan çocuklar için oyuncak yapmakla kalmayıp yazdıkları mektuplarla da umut oldular. Yarışmaya Kırıkkale?den de eser

500 ÖĞRENCİ

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye`nin dört bir yanında, çocuklarda yardımseverlik duygularının yanı sıra hayal güçlerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ``3. Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması``na katılan 500 öğrenci, hiç oyuncağı olmayan dünya çocukları için oyuncak yapmakla kalmayıp yazdıkları mektuplarla da umut oldu.

 

500 ADET OYUNCAK

Türkiye genelinde düzenlenen yarışma kapsamında, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Konya`daki öğrencilerin el emekleri ve hayal güçlerini zorlayarak yaptıkları oyuncaklar, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi salonunda sergilenerek, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Dernek görevlileri Nermin Koçal, Fatma Önder, Dernek yönetim kurulu üyesi Mehmet Öztipi, ev hanımı Nurçin Keresteci, işadamı Süleyman Bezirci, öğretmenler Erkan Yaşar ve Serkan Göçer`den oluşan 7 kişilik jüri üyesi, kağıt, karton, ahşap, naylon, ip, teneke, pet şişe, plastik, cam, balon ve kumaş gibi çok çeşitli malzemelerden yapılan toplam 500 adet oyuncak arasından en güzellerini seçmekte zorlandı.

 

15 ESER GENEL MERKEZE GÖNDERİLECEK

Yaşları 6 ile 14 arasında değişen ilköğretim öğrencileri tarafından yapılan ve anasınıfı, ilköğretim birinci kademe ve ikinci kademe olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirilen oyuncaklar, hayatları boyunca hiç oyuncağı olmayan dünya çocuklarına dağıtılacak.

Konya Jürisi tarafından seçilen 15 eser, Kimse Yok Mu Derneği`nin İstanbul`daki merkezine gönderilecek. Dereceye giren eserler için 17 Nisan 2011`de, İstanbul`da bir ödül töreni düzenlenecek. Kimse Yok Mu Derneği Gönüllü Koordinatörlerinden Nermin Koçal, ``Burada dereceye giren oyuncakları genel merkezimize göndereceğiz. Buradaki değerlendirmenin ardından oyuncakların sahipleri ödüllendirilecek. Ancak, bize göre bu oyuncakların tamamı ödüle layık. Çünkü çocuklar, el emeklerini, yüreklerini ortaya koymuşlar. Bununla da kalmayıp yazdıkları mektuplarla umut oluyorlar`` dedi. 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti