Kırıkkale Teşvikte Avantajlı

Kırıkkale Teşvikte Avantajlı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale`nin 4. teşvik bölgesinde bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, ?Kırıkkale?nin `yatırımcı yok` diye şikayet edeceği bahanesi kalmadı. Hep birlikte

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Kırıkkale TSO tarafından düzenlenen törene katıldı

PLAKET TÖRENİNE KATILDI
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vergi ve ihracat rekortmenleri ile 49 yılını doldurmuş üyeler için düzenlenen ödül töreni, Gök Düğün Salonu`nda gerçekleştirildi. Törende TSO üyeleri, görev yapmış eski başkan, yönetim ve meclis başkanı ve meclis üyelerine, Ticaret Borsası meclis üyelerine plaketler verildi. Ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale`nin teşvik paketinde önemli bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Yatırımcıyı Kırıkkale çekmek için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Anadolu`da, Kayseri marka şehir olmuşsa, birlik ve beraberlikten dolayı olmuştur. Kırıkkale`nin mecliste altı milletvekili var. Bir başbakan yardımcısı var ve Kırıkkale`ye büyük hizmetleri olmuş. Hep birlikte el ele vererek Kırıkkale`ye yatırımcıyı çekebiliriz" diye konuştu.
ANKARA?NIN YAKINLIĞI AJANTAJ
Kırıkkale`nin, Ankara`nın yanında bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, tüketen bir Ankara`nın, üreten bir Kırıkkale`ye ihtiyacı olduğunu söyledi. 5 milyon nüfuslu Ankara`nın tüketimini Kırıkkale`nin karşılaması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Bir metropolden bahsediyoruz ve bu metropolün ismi Ankara. Ankara teşvikte 1. bölgede, yani hiç teşvik almayan iller arasında bulunuyor. Bunun için Ankara`daki yatırımcıyı Kırıkkale`ye çekmelisiniz. Kırıkkale baktığımız zaman 43 ilin birleştiği bir kavşak noktası. Teşvik paketi büyük bir şans ve Kırıkkale`nin artık `yatırımcı çekemiyorum` bahane üretmesine hakkı yok. Çünkü imkanlar inanılmaz avantajlı" ifadelerini kullandı.
"KIRIKKALE`NİN AVANTAJLARI SAYMAKLA BİTMEZ"
Hükümetin yeni teşvik sistemi ile yatırımcıya büyük kolaylık sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu, yeni teşvik sistemi ile yatırım yapmanın çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, açıklamasının devamında, "Kırıkkale`nin avantajları saymakla bitmez, sayarsak vaktimizin yetmeyeceğini düşünüyorum. TÜPRAŞ ve MKE gibi kurumlar, her ilin isteyeceği kurumlardır. Ben Kayseri doğumluğum. Eskiden Kırıkkale`ye herkes MKE`de çalışmak için gelirdi, iyi bir iş sahibi olmak için gelirdi. Hep birlikte el ele vererek MKE`yi iyi bir noktaya getirmelisiniz. Bu konuda MKE, Kırıkkale için en büyük avantaj" dedi.
KIZILIRMAK?TAN YARARLANMALIYIZ
Kırıkkale`nin, Kızılırmak`tan yararlanması ve tarıma önem vermesi gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki yıllarda tarım ve hayvancılığın, üst düzey miktarda gelir getiren sektör haline geleceğini savundu. Kızılırmak`ın aktığını, Kırıkkale`nin baktığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Bakın yanı başınızda Kızılırmak akıyor ve bu tarım için önemli bir kaynaktır. Bu kaynağı kullanmak ve tarım ve hayvancılığı geliştirmek gerekir. İlerleyen yıllarda tarım ve hayvancılık önemli gelir getiren sektörlerden birisi olacaktır. Bu kapıyı kapatmayarak, Kızılırmak`a gereken önemi verin. Artan tüketim ihtiyacını, üretim ile karşılayın ve maddi yönden önemli büyüme sağlayın" diye konuştu.
Girişimci ve girişimcilik ruhunun kazandırılması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini hatırlattı. Girişimcilik ruhunu kazanan toplumların başarılı olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Girişimcilik ruhunu Kırıkkale`de kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Bunun için kurslarımız ve çalışmalarımız oluyor. Bir kişinin karnını doyuran bir patron kadar mutlu bir insanın olacağını tahmin etmiyorum. Öte yandan, `insanların en hayırlısı, yine insanlara hizmet edendir` anlayışından yola çıkarak girişimcilik ruhunuzu her zaman ön plana çıkarın. Burada baktığımız zaman herkes zengin olmak ister, zengin olmanın yolu girişimcilik ruhundan geçer" dedi.
Adaletsizlik üzerine kurulan her düzenin bir gün yıkılacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, çocuklara ayrım yapılmaması gerektiğini hatırlattı. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, "Baba adaletli olacak. `Oğlana miras var, kıza yok` demeyecek. Hepsine hakkını verecek erkek de kız da çocuk da hepsi hakkını alacak. Haklarını aldıktan sonra ayrılmadan aile olarak birlikte hareket edecekler. Baba adaletli olacak, aile de beraber hareket edecek. Unutmayalım ki haksızlık üzerine kurulan her düzen bozulur. Haksızlık etmeyeceksiniz, haksızlık ettiniz mi Allah kabul etmez ve o düzeni en adaletli şekle sokar, yine adaletsiz davrananlar en büyük zararı görür" dedi.
HUZURUN OLMADIĞI YERDE TİCARET OLMAZ
Huzurun olmadığı yerde ticaretin olamayacağını, ticaret olmadan da zenginliğin olamayacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Zengin olmak istiyorsan ticaretin önünü açacaksın. Ticaretin de tek bir ilacı var, o da huzurdan geçiyor. Burada hepimize vazife düşüyor. Birbirimize öteki demeden, Allah için sevmeye başladığımız zaman, birbirimizin hatasını kusurunu görmeden doğru ve iyi olan taraflarını gördükçe zenginlik hepimize gelecek. Zengin olabilmenin yolu da ülkenin ne kadar girişimcisi varsa oradan geçiyor. Türkiye ile Japonya`yı kıyaslarsak 4 misli gerideyiz. Her yıl 750 bin kişi istihdama katılıyor, bunlara iş bulmak lazım. Bunu nasıl yapacağız? Yeni girişimcileri çıkartamazsak bunlara iş bulma şansımız yok."
Hisarcıklıoğlu, birlikte hareket ederek büyümeye çalışmanın daha doğru olacağını anlattı. Hisarcıklıoğlu, kültürümüzde `Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır` diye bir söz bulunduğunu hatırlatırken, "Yıllardır şunu söylüyorum; Ülkemizde yatırımcının en önemli sorunu sermaye eksikliğidir. Aynı sektörde ayrı ayrı iş yapıp rekabet içinde boğulmak yerine, bir araya gelerek ortaklık kurmak, hem verimliliği artıracak, hem de yurt dışındaki rakiplerimizle rekabet edebilmemizi sağlayacaktır. Şimdi hükümetimiz bu konuda önemli bir kapı açtı. Özel sektör olarak biz de üzerimize düşeni yapmalı, `Küçük olsun, benim olsun` anlayışını artık terk etmeliyiz. Artık firmalarımız, büyük oynamanın önemini anlamak zorundadır" diye konuştu.
İSTİHDAM RAKAMLARI
Kırıkkale`de Ocak-Mart döneminde yaşanan ekonomik hareketlere değinen Hisarcıklıoğlu, "Kırıkkale`de istihdam Ocak-Mart ayına baktığımız zaman, istihdam Türkiye`de yüzde 9, Kırıkkale`de yüzde 18. Kırıkkale bu alanda Türkiye seviyelerinin çok üstünde. İhracatta ise Türkiye yüzde 12, Kırıkkale yüzde 18. Bu alanda Türkiye`yi bile sollamışsınız. Protestolu senet tutarı Türkiye`de yüzde 20, Kırıkkale`de ise yüzde 1. Burada da memnunluk görünüyor. Bir de önemli bir noktaya gelirsek Kırıkkale`nin bankalarda çok büyük bir parası var. Kredi mevzuat hesabına baktığımız zaman Türkiye`de kredi mevzuat oranı yüzde 95, Kırıkkale`de ise yüzde 189. Bu gerçekten inanılmaz üst düzeyde bir rakamdır. Kırıkkale`nin parası var ve yatırım yapması gerekir" dedi.
MESLEK EDİNHDİRME KURSLARIMIZ SÜRÜYOR
TOBB`un meslek edindirme kurslarının da faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, işsiz olan gençlere iş kazandırdıklarını belirtti. Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verildiğini ve sigorta yaptırıldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak hiçbir mesleği olmayan gençlerimize, başarılı olduğu alanlarda kurslar vererek iş sahibi yapıyoruz. Bunu yaparken gençlerimize her gün 20 TL cep harçlığı veriyoruz ve sigortalarını yatırıyoruz. Daha sonra 3 aylık bir kurs veriyoruz. Kursu bitiren kursiyerler fabrikalara giderek orada da 6 ay staj görüyor. Fabrika eğer bu kursiyer iyi ve çalışır derse o kursiyere diplomasını ve işini garanti veriyoruz. Gençlerimiz için bu bulunmaz bir fırsat. Baktığımız zaman Kırıkkale emekli şehri ve iş bilen insanlardan oluşan bir kent. Gençlerimiz de önemli işlerde rol almak isterlerse bu proje için de önemli bir şekilde Kırıkkale`ye katkı sağlarız" diye konuştu.
YENİ ANAYASA İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ
Türkiye`nin ekonomi durumu ve yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, Türkiye`nin ekonomide büyüme gösterdiğini söyledi. Türkiye`nin şuanda dünyada ekonomik büyümede ilk 9 ay itibariyle şampiyon olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Herkesin imrendiği bir ülke konumuna geldik. 9 ayda 1 milyon 300 bin kişiye iş sağladık. Bu da sizin başarınız. Şimdi Türkiye güçlü olmak istiyorsa, güçlü ekonomisi olsun zengin olsun istiyorsa demokrasi kalitesi olsun istiyorsa; sistemi yeniden yapılandırmamız lazım. Şimdi bizim bir hedefimiz var; bundan 12 sene sonra dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Ama buna girebilmek için sistemi yeniden inşa etmek lazım. İnşaatın da temeli yeni bir anayasada başlıyor. Yeni bir anayasadan başlayarak hepimizin diline pelesenk olan bu yapısal reformları yaparsak 12 sene sonra biz dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi içinde oluruz. O zaman fert başına düşen gelirimiz 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkacak. Ama işin başı anayasa. Allah`a çok şükür bundan umutluyum. Çünkü mecliste grubu olan bütün siyasi partiler seçimlerde bize vaat ettiler. İlk defa doğru bir işle mecliste çoğunluğa bakmadan eşit bir komisyon kurdular. Ben şimdi diyorum ki onlara; `arkadaş Almanya`daki bir vatandaşın kendi devleti noktasında bir bireyin hakkı neyse bana da onu ver` diyorum. Benim ondan noksanlığım yok, fazlalığım var ama benim hakkım niye Almanya`daki bir vatandaştan noksan olsun? Zaten yeni sistemde bireyi esas alıyor. Benim kültürüm de aslında bir kişiyi esas alıyor. `Bir kişinin kurtuluşu, dünyanın kurtuluşu` diyor. Yani benim kültürümle yenidünyadaki anlayış üst üste örtüşmüş durumda. Bunu yaptığımız zaman bizi kimse tutamaz. Birlik, beraberlik, kardeşliğin ve ileriye gitmenin en önemli başlangıcı sistemin yeniden başlangıcından geliyor. İnşallah bunu da bu Meclisimiz yapacak. Daha sonrasında siyasi partiler ve seçim yasalarının değiştirilerek önümüzde fiks menü görmeden bizim söz sahibi olduğumuz seçimlerde kendi vekilimizi söz sahibi olarak seçmek istediğimiz bir sistemin yerleşmesi lazım diyoruz" dedi.
AK PARTİ GÜZEL ÇALIŞMALARA İMSZA ATIYOR
Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, bir yandan Kırıkkale`nin avantajlarından söz ederken, diğer taraftan AK Parti`nin icraatlarından bahsetti. Valilik yıllarında bu tür törenleri sık sık yaptığını, ancak siyasetçi olarak bu alanda ilk toplantısı olduğuna dikkat çeken Köksal, "Geçmiş yıllarda birileri bir söz söylerdi, diğerleri de `ben bunun altına imza atarım` derdi. Şimdi ben Hisarcıklıoğlu`nun anlattıklarının altına imzamı atıyorum. AK Parti güzel çalışmalara imza atıyor. Eğer bir şeyler olsun istiyorsak zaman zamanda yapılanı takdir etmek gerekir. Teşvik yayasını çıkarttık. Kırıkkale 4. bölgede. Fakülte açın, bunun yanında yeni bir üniversiteyi de oraya yazın. Çünkü Kırıkkale, yeni bir üniversite kurulması için her türlü şartları taşıyor" diye konuştu.
EKONOMİYE KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR
Vali Hakan Yusuf Güner de, "Şehrimize esnaf ve tüccar olarak katkı sunan herkesi kutluyorum. Kırıkkale Ankara`nın yanıbaşında, akarsu kaynağı mevcut; tarım havzası, sanayi havzası olma yolunda katma değer oluşturma çabasında olan bir il. Kalkınma ve gelişme sadece devletin girişimiyle olacak bir şey değil. Bunda girişimcinin de olması gerektiği aşikardır. Kırıkkale`nin önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımlarla daha iyi bir noktaya geleceğini ümit ediyorum. İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir ruhuyla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Ödül töreninde konuşan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, katılan herkese teşekkür etti. Kırıkkale`nin gelişim gösterdiğini söyleyen Sümer, hep birlikte Kırıkkale`yi geliştireceklerini belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ