Kırıkkale simidi tescillenecek

Kırıkkale simidi tescillenecek

İç Anadolu Bölgesi’nde önemli bir yere sahip olan Kırıkkale simidi, coğrafi alanda işaretlenecek.

İç Anadolu Bölgesi’nde önemli bir yere sahip olan Kırıkkale simidi, coğrafi alanda işaretlenecek. Gerekli işaretleme çalışmalarının yapılmasıyla birlikte tadı, lezzeti ve kokusuyla ilgi gören simidin Kırıkkale’ye ait olduğu tescillenecek.

TARİHİ GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırıkkale simidine tescil ve coğrafi işaret alınması konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı. İl Müdürü Sırrı Yılmaz başkanlığında İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü İlknur Sezer, Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu ve simitçi esnafı katıldı.

COĞRAFİ İŞARET ALMAK İSTİYORUZ

Toplantıda konuşma yapan Müdür Yılmaz, “Daha önce Keskin Tava Yemeği ve Kılıçlar Soğanı için coğrafi işaret ve tescil alınmış durumda. Amacımız üretiminden lezzetine kadar ilimize has özellikleri bünyesinde barındıran Kırıkkale Simidinin de bu şekilde tescillenmesini sağlamak, bu ürünümüz için de coğrafi işaret almak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık.”

HERKESİN KURALLARA UYMASI GEREKİYOR

Sözlerine okulların da açılması ile satışı artan ürünler arasında bulunan simidin, üretiminden satışına kadar geçen her aşamada dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları ve kovid-19 tedbirleri konularında uyarılarda bulanarak devam eden Yılmaz, bilgilendirme ve denetim faaliyetlerinin de aralıksız devam edeceğini belirtti.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız