Kırıkkale Silah Sanayinde merkez olacak

Kırıkkale Silah Sanayinde merkez olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Kırıkkale'de halka hitap etti. Erdoğan ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunduğu konuşmasında Kırıkkale ile ilgili olarak MKE'nin eski konumuna kavuşturulacağını belirterek kurulmakta olan Silah Organize Sanay

HELİKOPTERLE GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurt gezileri programı kapsamında dün ilk olarak Adıyaman’da halka hitap etti. Adıyamandan uçakla Ankara’ya dönen Erdoğan Ankara’dan beraberinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Kırıkkale’ye geldi. Helikopterle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (Mke) pistine inen Başbakan Erdoğan`ı, Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Ak Parti Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgenaral Yücel Karauz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. 

 

SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDULAR

Daha sonra seçim otobüsüyle Cumhuriyet Meydanına gelen

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara el sallayarak karşılık verdi. Meydanda kurulan platforma yoğun alkış eşliğinde çıkan Erdoğan

Kırıkkale ve ilçelerin isimlerini sayarak halkı selamlarken, "Aziz şehitlerin şehri Kırıkkale, bozkırın şehri, aşıkların, ozanların şehri Kırıkkale, bu ne güzel manzaradır, bu ne güzel muhabbettir. Kırıkkale bugün bir daha tarih yazıyor, Kırıkkale bugün kabına sığmıyor, seni yürekten selamlıyorum Kırıkkale" dedi.

 

AŞK İLE ÇALIŞAN YORULMAZ

Konuşmasının başında, Merhum Neşet Ertaş`ın "Yeni geldik Dinek Dağı gurbetten, başım haldan kazadan dertten, adama kötülük mü gelir, merdoğlu mertten, kötülerin dalı olmaz gölgesi olmaz" türküsündeki dizeleri söyleyen Erdoğan, "Allah rahmet eylesin ne güzel insandı, Neşet Ertaş. Bu toprakların sesiydi, Kırşehir, Kırıkkale`nin sesiydi. Hak bildiği yoldan ayrı gitmedi. Dedikodular getirip gıybet etmedi. Gönüller kırıp can incitmedi. Bir garip olar geldi sazını çaldı ve gitti. Kendisini rahmetle, minnetle hürmetle anacağız" diye konuştu. Neşet Ertaş`ın, "Aşkınan çalışan yorulmaz. Ne zaman ki öldüm işte o zaman yoruldum" sözünü her yerde hatırlattığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

 

13 İL BİR BİRİ İLE YARIŞIYOR

"Aşkla çalışan yorulmaz. Millet için çalışan yorulmaz. Milletine ülkesine bayrağına vatanına hizmet için çalışan yorulmaz. 12 yıldır, siz hizmetinizdeyiz. 12 yıldır 81 vilayetin, 780 bin kilometrekarenin bu vatan topraklarının her bir zerresinin her bir canın hizmetindeyiz. Buraya nereden geldik? Adıyaman`dan geldik. Ah bugün Adıyaman`ı bir görseydiniz. Nasıl biliyor musunuz? Aman Yarabbim, insan seli. O ne büyük bir coşkudur, ne muhteşem bir manzaradır. Buraya gelene kadar gittiğim 13 ilin hepsi birbiriyle yarışıyor. Ben buraya geldim baktım ki Kırıkkale de onlarla yarışıyor."

 

"12 YILDIR BÜYÜK DEVLET VİZYONUYLA HAREKET EDİYORUZ"

Erdoğan, sözlerinin, "Bu millet seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganlarla kesilmesi üzerine, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Arkasında böyle millet olunur da onunla gurur duyulmaz mı, be" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Büyük devlet Kırıkkale`ye yol yaparken, dağları aşarken, tüneller açarken elini ta Myanmar`a kadar uzatabilen devlettir. Büyük devlet Kırşehir`e hizmet ederken Gazze`ye el uzatan devlettir. Büyük devlet Çankırı`ya okul yaparken, Somali`ye, Mogadişu`ya hastane yapan devlettir. İşte 12 yıldır büyük devlet vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu büyük milletle bu yolda yürüyoruz. Siz bize o gücü verdiniz. Siz bizim rotamızı çizdiniz, siz bizim istikametimizi belirlediniz. 81 vilayete ulaşıyor, dünyadaki tüm kardeşlerimize yardım elimizi, barış elimizi, dostluk elimizi uzatıyoruz."

 

"İNSAN OLAN İNSANI DARILTIR MI HİÇ"

Merhum Neşet Ertaş`ın, "Allah sevmediğini yaratır mıydı hiç? İnsan olan insanı darıltır mı hiç" sözlerine de işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunus Emre de bir başka şekilde ne diyor; Yaradılanı yaradandan ötürü severim, diyor. İşte onun için bizim dinimizde, bizim inancımızda,Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman, Boşnak, Arnavut, böyle bir ayrım var mı? Siyah beyaz ayrımı var mı? Biz insanı insan olduğu için severiz. İşte AK Parti`nin farkı bu. AK Parti hiçbir etnik unsurların birebir partisi değil veya bir dini unsurun partisi değil. 77 milyonun partisi. AK Parti, 780 bin kilometrekarenin partisi. AK Parti, bu ülkede milletine efendi olmaya gelen parti değil. Milletine hizmetkar olmaya gelen bir parti. 77 milyonu her zaman bir gördük, beraber, birlikte gördük. Ayırmadık, dünya üzerinde her insana can olarak baktık. Allah`ın kulu olarak baktık, gönüller kırmaya değil gönüllere yapmaya, gönülleri fethetmeye, bunun mücadelesini verdik."

 

"BİZ HEP YAPAN OLDUK, YAPAR OLACAĞIZ"

"Birileri yıkmanın mücadelesini veriyor. Varsın versinler" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle dedi: "Başkaları tahrip etmenin mücadelesini veriyor, varsın versinler. Bu milletin içine fitne sokmaya çalışanlar, varsın versinler. Ama bilesiniz ki hesabın üzerinde bir hesap vardır. Bilesiniz ki kaderin üstünde bir kader var ve bu fitneyi, bu fesadı milletimizin içine sokanlar bunun hesabını er veya geç verecekler. Başkaları, bozmanın, dağıtmanın, parçalamanın mücadelesini veriyor, varsın oyalansınlar. Biz hep yapan olduk, yapar olacağız. Biz inşa eder olduk, imar eden olduk, öyle devam edeceğiz."

 

PEŞİNDE KOŞUYORUZ

"Kardeşlerim, biz laf değil icraat ürettik" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama diğerlerine bakın. Biz yine icraat üreteceğiz. Televizyonlardaki AK Parti`nin reklamlarını izliyorsunuz, değil mi? Nasıl, benim Anadolu`daki insanım, `ben laf değil icraata bakarım` diyor ya. O kadar. İşin zaten idraki içinde, benim milletim. Ben laf değil icraate bakarım. Kara kışta kapısının önüne paletli ambulans gelen hamın kardeşim söylüyor, `ben laf değil icraata bakarım` diyor. Makineleri tıkır tıkır işleyen, özlediği istikrara kavuşan, ihracatını her yıl artıran sanayici kardeşim, bunu söylüyor; `ben laf değil icraat bakarım` diyor. Konya`dan Ankara`ya hızlı trenle gelen, okulunda, üniversitesinde derslerine girip akşam yine Konya`ya, evine dönen kız kardeşim söylüyor, `ben laf değil icraate bakarım` diyor. Van-Bitlis çile yoluydu. Van-Bitlis arasındaki Kuzkıran tünelden geçen şoför kardeşim, ne söylüyor? `Ben lafa değil, icraate bakarım` diyor. Oranın temelini attığım zaman Vanlı, Bitlisli kardeşim diyor ki, `Başbakanım burası bitecek mi?` Ben demiştim ki, `Biz Ferhat`ız Ferhat. Ferhat nasıl dağları delip geçtiyse, biz de Bitlis`i Van`a kavuşturacağız` dedik. Ankara-Kırıkkale arasını yapmadık mı? Neydi bu Elmadağ yolları? Neydi? Çile çile… Buralar ölüm kavşaklarıydı, ölüm mezarlarıydı. Buraları yapmadık mı, yaptık. Buraları gören ne der; `ben laf değil icraate bakarım` der. Biz eser siyaseti yapıyoruz, biz milletine, derdine derman olacak, yarasına merhem olacak işlerin peşinde koşuyoruz."

 

BUNLARIN YENİ PLANI DA NİSAN`DA

“Bunların siyaseti kaset siyaseti. CHP Genel Müdürü kasetle geldi kasetle gideceği günü bekliyor. MHP Genel Başkanı da kasetle tehdit edildi şimdi kaset siyaseti yapıyor. Sakarya`da Kocaeli`nde deprem oldu, batırdınız, bankaları batırdınız, bankaların görev zararı 42 milyar oldu.  CHP`nin Genel Başkanı için MHP`nin vekilleri için kasetler çıkardılar, biz anında devreye girdik yasakladık. CHP ve MHP ruh ikizidir, bunların yanına da birini daha buldular. Şimdi 3`lü oldular. 3. Pensilvanya, Bunlar 17 Aralık`ta darbe yapacaklardı olmadı, 25 Aralık`ı denediler, Ocak`ı denediler o da tutmadı. Şimdi hesapları da bizi yüzde 30`un altına indirip Nisan ayında hükümeti devireceklermiş”

 

ALDIĞI OYLAR ORTADA

“Yeni öğredim, bazı ablalar dolaşıyormuş,  Bunlar Türkiye`nin büyümesinden mi rahatsız oldular. Üniversiteye giden kardeşlerimize başörtüsü için füruattandır dedi.  Yeri geldiğinde bir kadeh de atabilirsiniz dedi.  Bunlar gece yarıları çocukları kaldırıp beddua seansları yaptırıyorlarmış, bize lanet okuyorlarmış. Bu bumerang gibi döner sahibini bulur.  MHP`ye oy veren kardeşlerimiz, bu kişi kaç dönemdir partisinin başında. Aldığı oylar ortada. Geçmişte iktidar olduğu dönem de ortada”

 

NE ZAMAN GÖSTERECEKSİN

“Çarkçıbaşı Kemal` gelince, bu kişinin geçen yıl konuştuğu başka şimdi başka, dün konuştuğu başka bugün başka.  Pensilvanya Türkiye`yi karıştırmaya çalışıyor. Bu bir çete, örgüt, Bunlar oturdu anlaştılar.  Ama istedikleri gibi olmadı. Buldukları aday şimdi çok sinirli. Vatandaş cevabı 30 Mart`a verecek. MHP 450 mensubu dinlenmiş tık yok.  MHP`nin önemli isimleri dinlenmiş hala ses yok. Türkiye`nin en önemli noktaları dinlendiği halde MHP hala Pensilvanya`dan korkuyor.  Türkiye`nin MİT teşkilatına alçak haince saldırıyorlar Türkiye`nin en stratejik noktalarını dinliyorlar dünyaya servis ediyorlar MHP hala susuyor. Milliyetçiliğini şimdi göstermeyeceksin de ne zaman göstereceksin”

 

GEREKEN DERS VERİLECEK

“Kurban derilerini, himmet adı altında makbuzsuz toplanan paraları, yaptıklarının tek tek hesabı sorulacak. Kardeşlerim sakın ha bunların dershanelerinde çocuklarınızı bırakmayın. Bunların okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Yıllık rantları buradan bir milyar dolardı. Bu para gidince hoplamaya zıplamaya başladılar.  Göndermeyin çocuklarınızı, gazetelerini de okumayın.  Bu milletin mahremine girenlere gereken dersi verme zamanıdır. 30 Mart`ta gereken dersi zaten alacaktır”

 

BİZİM ABLALARIMIZ VAR

“Bu ülkenin başbakanını Genel kurmayını, bakanlarını dinleme yok. Bunları dinlediler, kritpolu telefonları bile dinlediler. Bu casusluktur, ajanlıktır. Bunlar Türk milleti adına çalışmıyor.   Bizim ablalarımız var. Bizim ablalarımız ne güne kalmış. Bizim gençlerimizi görsünler. Bunun için bir olacağız birlik olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.

 

KIRIKKALE HIZLI TRENE KAVUŞUYOR

Kırıkkale’nin hızlı trenin kavşak noktası olacağını belirten Erdoğan “Kırıkkale`yi hızlı trene kavuşturuyor, hızlı trenin kavşak noktası haline getiriyoruz.  9 yıl sonra Ankara`dan İzmir, Konya, Sivas, hızlı tren hatları tamamen bitmiş olacak. Kırıkkale Malatya demiryolunu da elektrikli hale getiriyoruz. Kırıkkale Sivas demiryolu dahil yapımı devam eden demiryolu projelerinin toplam 7 katrilyon liradır.  Kırıkkale karayolunda da kavşak noktası haline geldi. İktidara gelene kadar Kırıkkale`de bölünmüş yol 29 kilometre iken biz 8 kat artırdık ve 200 kilometrenin üzerine çıkardık” dedi.

 

 

 



6.03.2014 00:15:13
yalan

1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı