Kırıkkale Sanayin En Kolay Gelişeceği İl

Kırıkkale Sanayin En  Kolay Gelişeceği İl

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ekonomik hayat olarak, Türkiye`nin dünyada iyi performansa sahip ülkelerden biri olduğunu belirterek, "10 yılık siyasi istikrar ülkemizin kalkınmasına büyük bir ivme kazandırdı." Dedi.

Kırıkkale Güçbirliği İşadamları Buluşmaları İstanbul?da gerçekleştirildi

İSTANBUL?DA  KIRIKKALE?Yİ ANLATTI
Atalay, Kırıkkale Güçbirliği İşadamları Buluşmaları çerçevesinde "Kırıkkale Yatırım Avantajları" tanıtımı için MÜSİAD`ı ziyaret etti. MÜSİAD`ın Türkiye`nin önde gelen iş adamlarının oluşturduğu önemli bir kuruluş olduğunu belirten Atalay, MÜSİAD`ın ciddi araştırmaları olduğunu, hükümet olarak daima bu araştırmalardan faydalandıklarını söyledi.MÜSİAD`da Kırıkkale`nin tanıtımını yapmak için bir araya geldiklerini ifade eden Atalay, şöyle konuştu: "Toplantıda, ilimizdeki yatırımların avantajlarını anlatacağız. Yatırımcılarımıza destek vermek için bu toplantıları yapıyoruz. Yeni teşvik sisteminin Kırıkkale`ye neler getirdiğini ele alacağız. Bu teşvik kanunu çok kapsamlı, çok rasyonel ve çok da beğenildi. Yeni sistemde 6 bölge esas alındı. Kırıkkale, sanayinin çok kolay gelişeceği bir ilimiz. Yetişmiş insan gücü çok fazla. Ulaşımı çok kolay olan bir sanayi şehri. Türkiye`deki savunma sanayisinin en önemli merkezi. Cazip bir alan olan Tüpraş, Kırıkkale`de bulunuyor, bu da büyük bir avantaj sağlıyor. İki organize sanayi bölgemiz var. Biz Kırıkkale olarak, bu avantajlarımızı anlatmak ve İstanbul`daki yatırımcıya Kırıkkale`yi tanıtmak istiyoruz. Türkiye`deki MÜSİAD üyesi yatırımcılar Kırıkkale`deki yatırımlardan haberdar olsun istiyoruz."

YATIRIM YAPANLARA DESTEK VERECEĞİZ
Atalay, Kırıkkale`ye gelecek yatırımcılara kendisi de dahil olmak üzere gelecek tüm iş adamlarına her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak,
"Ekonomik hayat olarak, Türkiye dünyada iyi performansı olan ülkelerden bir tanesi. 10 yılık siyasi istikrar ülkemizin kalkınmasına büyük bir ivme kazandırdı. Siyasi istikrar ekonomik kalkınmanın olmazsa olmazı. Siyasi istikrar olunca yatırımcının da geleceğe güveni ve cesareti artıyor. İş adamlarımıza ve bilim adamalarımıza `ben yaparım` güveni geldi. Hem ekonomik, hem de diğer politikalar olarak, konjonktürel bir siyaset yapmadık. İlkeli olmayı çok önemli gördük. Günübirlik politika hiç yapmadık. Popülist ekonomik politikalara hiç girmedik" diye konuştu.

HEDEFİMİZ DAHA FAZLA DEMOKRATİKLEŞME
En büyük hedeflerinin daha fazla demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme olduğunu dile getiren Atalay, şunları kaydetti:
"Yeni bir anayasa çalışması içindeyiz ve bunu çok önemsiyoruz. İlk defa Türkiye kendi sivil anayasasını yapacak. Sonuna kadar bu anayasa gerçekleşsin diye uğraşıyoruz. Türkiye`nin gerçek ileri demokrasiye kavuşmasının ancak böyle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin katkısı geldi ki bu da çok önemliydi. Anayasa konusunda Meclis içinde azami mutabakatın sağlanması da bizim hedeflerimizden biri. Çünkü o zaman temsil gücü daha fazla artmış olacak. Demokratikleşmeyle ilgili çok önemli adımlar atıldı. Ombudsmanlık yasası çıktı. İlk defa insan hakları kurumu kuruldu ve 23 Eylül`de çalışmaya başlayacak. Anayasa mahkememiz artık insan hakları mahkememiz. artık AİHM`e giden davalarımız da azalmış olacak. Bir de uzlaşmalarla ilgili bir yasa çıktı. 3. yargı paketimiz yasalaştı. İş adamlarımızı ilgilendiren birçok kolaylık var. Özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemeler var. Demokratikleşme süreci en ciddi şekilde yürüyor. Ticaret kanununda önemli düzenlemeler yapıldı. Bu da iş hayatının talebiydi. Ticaret kanunumuz çıktı ama iş adamlarımız oradaki bazı hususların düzeltilmesini istiyordu. Meclis tatile girmeden düzeltildi. Verimli bir yasama yılı geçirildi."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ