Kırıkkale Sahipsiz

Kırıkkale Sahipsiz

Kırıkkaleliler arasında yaygın olan Kırıkkale sahipsiz” algısı bir kat daha güçlendi. Milli Savunma Bakanlığının büyükşehirlerdeki bazı acemi birliklerin Anadolu`daki şehirlere taşınması projesinde, birliklerin taşınacağı iller arasında Kırıkkale'nin yer

“KIRIKKALE SAHİPSİZ” ALGISI GÜÇLENDİ

Milli Savunma Bakanlığının bazı büyük illerdeki askeri birliklerin Anadolu’daki küçük illere taşınması projesinde Bayburt, Çankırı, Artvin Karaman gibi iller yer alırken merkezde binlerce askeri barındıracak boş bir askeri tesis bulunan Kırıkkale’nin yer almaması hayal kırıklığı yarattı. Üstelik Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve Adalet Komisyonu üyesi Ramazan Can’ın da Kırıkkale’yi temsil eden vekiller olmasına rağmen şehrin ekonomisine kazanç sağlayacak bir projenin burada uygulanmaya konmaması haklı tepkileri de beraberinde getirecek gibi görünüyor. AK Parti Milletvekili Lütfi Elvan’ı girişimleri ile bu birliklerden birisinin Karaman’a gelecek olması Kırıkkale’nin sahipsizliğine örnek teşkil ediyor. Bu durum önümüzdeki günlerde kamuoyunda uzun uzun tartışılacak gibi.

KÜÇÜK İLLERİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Ankara, İstanbul ve İzmir`deki `acemi` birlikler küçük şehirlere taşınacak. Böylece küçük illerin ekonomisi canlandırılacak. Acemi sanayisi olarak adlandırılan proje ile taşrada işsizlik azalacak, istihdam artırılacak. Üniversiteden sonra 10-15 bin kişilik Acemi Birlikleri Anadolu şehirlerinin yüzünü güldürecek. Acemi birlikleri; Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın, Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine kurulacak. Tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerin taşınacağı taşra illerinde ekonomik kalkınma sağlanacak.

AK Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman’a büyük bir askeri birliğin gelebileceğini söyledi. TSK’nın Ankara, İstanbul ve İzmir`deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmaların hız kazandı. MHP Bu konuda bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ