Kırıkkale okuyor projesi

Kırıkkale okuyor projesi

Türkiye'nin az okuduğuyla ilgili olumsuz eleştirilerin her fırsatta yapıldığı ve batının ön plana çıkarıldığı günümüzde, Kırıkkale Özel Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi tarafından Kırıkkale geneli ortaokul ve liseler arası 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarış


ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI
İl genelinde yapılan yarışmaya çok sayıda okuldan 6-7-8-9. sınıf düzeyinde öğrenciler katıldı. Sınavda birinciliği Atatürk Ortaokulundan 6. sınıf öğrencisi Yusuf Efe Gürbüz, ikinciliği İsmet Aydınlı ortaokulundan 7. sınıf öğrencisi Beyza Biçer, üçüncülüğü ise yine Atatürk Ortaokulundan 7. sınıf öğrencisi Alperen Taşkın aldı. Özel Kızılırmak Liseleri Edebiyat Bölüm Başkanı Ali Kıvanç, sürekli internet ortamında kalan gençlerin, bin yıllardır bilginin kaynağı olan kitaptan uzak kaldığına dikkat çekti.

İLGİ ARTIRMAK İÇİN DÜZENLENDİ
Yarışmayı, kitaba ilgiyi artırmak için düzenlediklerini ifade eden Kıvanç, katılımın yüksekliği hedefimize ulaştığımızı gösteriyor, dedi. Dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri de ödüllendirildi. Ayrıca takım olarak dereceye giren okullara da yazıcı hediye edildi.
Yarışmayı organize eden Okul Müdürü Sinan Keskinkılınç, Kırıkkale gençlerine okuma alışkanlığını kazandırmak için bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı ve önümüzdeki yıl daha geniş çapta bir yarışma yapmayı planladıklarını belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ